ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Zware criminelen in Nederland moeten langer in cel blijven: "Vrij na twee derde van straf is moeilijk uit te leggen"

Criminelen die zijn veroordeeld tot een celstraf van minimaal zes jaar in Nederland komen in de toekomst mogelijk niet meer vanzelf na twee derde van hun straf vrij. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister van Veiligheid Sander Dekker vandaag presenteert.

72 reacties

 • Leo Bols

  3 jaar geleden
  2/3 van de straf uitzitten, moest je dat in België eens toepassen dat zou pas een vooruitgang naar rechtvaardigheid zijn. Want het gerecht en rechtvaardigheid... maak er maar een procedure fout van dan moet je helemaal niet naar de gevangenis.
 • HERMAN DE SMET

  3 jaar geleden
  Rechters zorgen voor zichzelf en hun collega's iemand die 10 jaar krijgt zien ze 3 jaar niet meer . Iemand met werkstraf zien ze 3 maal per jaar
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Door de "Wet Lejeune" moeten ze bij ons amper 1/3 der celstraf uitzitten. Maar wie een parkeerboete opgelegd krijgt, ontvangt geen 33.33 % discount , daar telt dat 1/3 niet. "Discriminatie op basis van kleine overtreding" !
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Alleen voor straffen van meer dan 6 jaar. Niet toepasbaar in België dus. Ook niet voor hier en daar een grote uitzondering voor wie men de wet Lejeune toch niet durft toepassen om geen revolutie te ontketenen.
 • Hugo de De

  3 jaar geleden
  gaat in belgie iets anders 1) velen worden niet veroordeeld 2) velen krijgen belachelijke straf 3) velen komen snel weer vrij 4) velen herbeginnen gewoon !
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee