Een man staat machteloos te kijken naar een bosbrand in Ben Douala, zo'n 100 kilometer van Algiers.
Volledig scherm
Een man staat machteloos te kijken naar een bosbrand in Ben Douala, zo'n 100 kilometer van Algiers. © AP

Zware bosbranden in Algerije eisen levens van zeker 38 mensen

Bij bosbranden in veertien departementen in Algerije zijn al minstens 38 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Algerijnse minister van Binnenlands Zaken. Er vielen ook al tientallen gewonden.

 1. Iraanse president: “Onaanvaardbare chaos” door protesten, deelnemers “moeten hard worden aangepakt”

  Iraanse president: “Onaan­vaard­ba­re chaos” door protesten, deelnemers “moeten hard worden aangepakt”

  De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de “relschoppers” in het land veroordeeld en sprak van een “onaanvaardbare chaos” na de protesten die zijn losgebarsten sinds de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. “Wie aan de rellen heeft deelgenomen, moet stevig worden aangepakt. De vijand heeft de nationale eenheid op het oog en wil de mensen tegen elkaar opzetten”, zei hij in een interview op de staatstelevisie. Raissi beschuldigde de Verenigde Staten er bovendien van het protest aan te wakkeren.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.