Opslagtanks met radioactief water aan de kerncentrale van Fukushima.
Volledig scherm
Opslagtanks met radioactief water aan de kerncentrale van Fukushima. © EPA

Zware aardbeving nabij Fukushima

In het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd.

2 reacties

 • robert henneman

  1 maand geleden
  ik hoop voor de mensen dat er niets ergs gebeurd.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Daar zullen nog veel aardbevingen komen. Japan ligt trouwens op een kruispunt van vier tektonische platen.
 1. 18 maanden cel voor twintiger die Franse president klap gaf: “Macron vertegenwoordigt de neergang van het land”
  UPDATE
  3

  18 maanden cel voor twintiger die Franse president klap gaf: “Macron vertegen­woor­digt de neergang van het land”

  De man die dinsdag in het zuidoostelijke Tain l’Hermitage een klap uitdeelde aan Frans president Emmanuel Macron is vandaag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan veertien maanden met uitstel. Dat heeft de strafrechter in Valence bepaald. “Macron vertegenwoordigt de neergang van het land”, liet Damien Tarel (28) eerder vandaag in de rechtszaal optekenen. De rechter heeft ook een aanhoudingsbevel uitgesproken.
 2. Amerikaanse (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’
  Play

  Amerikaan­se (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’

  De 17-jarige Nancy Gutierrez heeft zich laten vaccineren. Nu is ze bij de vijftien gevaccineerde mensen die een geldprijs hebben gewonnen bij het “Vax for the Win’- programma in Californië. Ze is heel blij dat ze gevaccineerd is: “We zijn jong en houden er allemaal van om samen te komen met vrienden. En met het vaccin is het veiliger om samen te komen met vrienden.” Ze is niet de eerste die een geldprijs wint na een vaccinatie. Zo won Abbigail Bugenske eerder al 1 miljoen dollar in de staat Ohio. In Washington is er ook de ‘Joints for Jabs’ actie. Met een bewijs van vaccinatie kunnen Amerikanen boven de 21 jaar een gratis joint afhalen bij een cannabiswinkel.