Het zwaard dat Napoleon Bonaparte in 1799 gebruikte tijdens een staatsgreep en vijf van zijn vuurwapens zijn geveild voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro).
Volledig scherm
Het zwaard dat Napoleon Bonaparte in 1799 gebruikte tijdens een staatsgreep en vijf van zijn vuurwapens zijn geveild voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro). © Wikipedia/Screenshot Twitter, The Times of India

Zwaard en pistolen van Napoleon geveild voor 2,6 miljoen euro: “Zeldzaam stukje geschiedenis”

Het zwaard dat de Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte in 1799 gebruikte tijdens een staatsgreep en vijf van zijn vuurwapens zijn geveild voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro). De verzameling, die geveild werd in de Amerikaanse staat Illinois, is op 3 december gekocht door een koper die anoniem wenst te blijven. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”
  Play
  69

  Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”

  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden. Dat verklaarde de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal afreizen naar Kiev, Berlijn en Genève vanwege de aanhoudende spanningen rond Oekraïne. In Genève ontmoet Blinken zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.