Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van afscheidnemend president Donald Trump op 6 januari, is Washington in de aanloop naar de eedaflegging van Joe Biden komende week veranderd in een versterkte burcht.
Volledig scherm
Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van afscheidnemend president Donald Trump op 6 januari, is Washington in de aanloop naar de eedaflegging van Joe Biden komende week veranderd in een versterkte burcht. © AFP

Zwaarbewapende man die met meer dan 500 kogels aan Capitool werd ingerekend weer vrijgelaten

De zwaarbewapende man die vrijdagavond door de politie werd ingerekend aan het Capitool in Washington is opnieuw op vrije voeten. De man in kwestie, Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia, beweert dat er sprake is van een misverstand en zegt dat hij verloren was gelopen.

 1. Aanklagers trekken bewering in dat “aanhangers Trump politici wilden doden”
  UPDATE

  Aanklagers trekken bewering in dat “aanhangers Trump politici wilden doden”

  Aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben een bewering dat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool in Washington politici wilden doden, formeel ingetrokken, schrijft CNN op basis van rechtbankpapieren. De aanklagers houden zich bezig met de vervolging van Jacob Chansley, een aanhanger van de QAnon-beweging die tijdens de dodelijke ongeregeldheden in Washington een dierenvel droeg en hoorns.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg