Strandgangers in Oceanside, Californië, zoeken verkoeling in de Stille Oceaan.
Volledig scherm
Strandgangers in Oceanside, Californië, zoeken verkoeling in de Stille Oceaan. © REUTERS

Zuidwesten VS geteisterd door extreme hittegolf met recordtemperaturen

Een extreme hittegolf teistert al dagenlang het zuidwesten van de Verenigde Staten en zorgt voor temperatuurrecords. Doordat inwoners massaal hun airco's laten draaien dreigt het elektriciteitsnetwerk overbelast te raken. Netbeheerders hebben vrijdag mensen opgeroepen energie te besparen tijdens de namiddag en het begin van de avond om te voorkomen dat de stroom uitvalt.

1 reactie

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  De hitte is weer voorbij, het hogedruk gebied zit nu boven Colorado/Montana/Wyoming. De CA. temp. overdag in de kustgebieden is nu ongeveer 25C. en in den avond koelt het snel af rond de 15C. Salt Lake City UT, Palm Springs CA. Phoenix AZ. en SinCity NV. hebben rond deze tijd altijd hoge temp. omdat al die steden in de "Hi Desert" zijn, en 38+ graden C. is normaal voor de tijd van het jaar. En vergeet niet iedereen heeft A/C in het huis en den auto, het is geen luxe, het is gewoon noodzakelijk.
 1. Gouden medaille voor verpleger (41) bij militair elitekorps van Iran: “Catastrofe voor internationale gemeenschap”
  4

  Gouden medaille voor verpleger (41) bij militair elitekorps van Iran: “Catastrofe voor internatio­na­le gemeen­schap”

  Een lid van de Iraanse Republikeinse Garde heeft afgelopen weekend goud gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio. Javad Foroughi (41) schoot de hoofdvogel af in de discipline 10 meter luchtgeweer. Zijn zege wordt niet door iedereen bejubeld. De Iraanse mensenrechtenorganisatie United for Navid spreekt over “een catastrofe voor de Iraanse sport en de internationale gemeenschap”.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.