Een metrostation in Seoel wordt minutieus gedesinfecteerd.
Volledig scherm
Een metrostation in Seoel wordt minutieus gedesinfecteerd. © AFP

Zuid-Korea ziet aantal besmettingen afnemen en wil de wereld tonen hoe je corona kan verslaan

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Zuid-Korea is voor de eerste keer in ruim drie weken onder de kaap van de 100 gedaald. President Moon Jae-in pleit voor de organisatie van een teleconferentie tussen de G20-landen. Het land wil de lessen die het tot nu toe heeft getrokken uit de strijd tegen de verspreiding van Covid-19 graag delen met de rest van de wereld.

18 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Ronny Van De Wal, dat is het verstandigste wat ze kunnen doen. Communicatie via bvb.Skype in groep is perfect nodig.
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Goed! Maar Wilmes slaagt er zelfs niet in om voor voldoende mondmaskers te zorgen. En DIE gaat ons nu redden??? Begrijpt iemand dit?
 • Ronny Van de Wal

  1 jaar geleden
  Paul Verbeeck: Waarschijnlijk hebben al die leden van het EU parlement zich teruggetrokken in hun luxe stulpjes en komen ze pas weer te voorschijn als alle gevaar geweken is.Wij kunnen best zonder deze praatbarak.Het bewijs wordt geleverd door henzelf....;
 • Fernand Beaumonde

  1 jaar geleden
  In België hadden ze zelfs geen gerief voor 10.000 testen en lieten ze iedereen die uit Italië kwam gewoon lopen terwijl het net die groep was die in thuis quarantaine
 • Abraham Lepelaar

  1 jaar geleden
  Knap. Moesten ze hier en in de andere landen ook iedereen testen dan kan je veel leed en tijd besparen en de uitslag 10 minuten later weten. Hier willen ze zelfs de mensen met klachten niet testen dus oftewel blijf je verder iedereen besmetten of als het kan blijf je 14 dagen in quarantaine. Hopelijk gaan ze allemaal hun verstand gebruiken en met Korea communiceren.