Medisch team van het Seoul National University Hospital.
Volledig scherm
Medisch team van het Seoul National University Hospital. © Photo News

Zuid-Korea wil coronapatiënten traceren via beveiligingscamera's

Mensen die besmet zijn met het coronavirus volgen via camera’s? In Zuid-Korea kan dat werkelijkheid worden. De overheid wil via een systeem dat artificiële intelligentie en gezichtsherkenning gebruikt, de bewegingen van een besmet persoon bijhouden. Door met het systeem zo’n 10.820 beveiligingscamera’s te analyseren, wordt er gekeken wie met een besmet persoon van dichtbij contact had én of ze een mondmasker droegen.

  1. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders”

    Premier De Croo verdedigt repatrië­ring IS-moe­ders en kinderen: “Zijn slachtof­fer van fatale beslissin­gen van hun ouders”

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.