De importheffingen op Amerikaanse producten komt als tegenreactie op de tarieven op onader andere Koreaanse wasmachines.
Volledig scherm
De importheffingen op Amerikaanse producten komt als tegenreactie op de tarieven op onader andere Koreaanse wasmachines. © REUTERS

Zuid-Korea dreigt met importheffingen tegen VS

Zuid-Korea overweegt importheffingen op te leggen op Amerikaanse goederen. De maatregel komt als tegenreactie op de tarieven die de Verenigde Staten hebben ingevoerd op zonnepanelen en wasmachines van Koreaanse makelij. 

5 reacties

 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  Zuid-Korea kan beter de handelsbetrekkingen aanhalen met Noord-Korea. Trouwens de wereldhandeli s meer dan de USA,denk maar even aan China, de EU en Azie onder andere. "America First" zal nog met hangende pootjes terug komen op al die invoertaksen.
 • Jef Lois

  3 jaar geleden
  De gekken A.erikaan is iedereen in de ellende aan het storten wereld wijd. Hij is nu met elke bondgenoot ruzie aan het zoeken en begrijpt niet dat hij in eigen vlees aan het snijden is. Egrijp ook niet dat hij ooit zaken heeft kunnen doen.
 • johanneke li

  3 jaar geleden
  mja, het is duidelijk dat Trump de economie van USA wilt kelderen, van overleg heeft hij duidelijk geen kaas gegeten, onbegrijpelijk hoe die aan zijn geld is gekomen tenzij door fraude...
 • Dirk Verheyden

  3 jaar geleden
  Wanneer gaan de Amerikanen wakker worden? Door de ondoordachte daden van den donald kelderen de beurzen over de hele wereld. De waarde van de dollar zakt elke dag. De Amerikaanse economie zal in mekaar storten. Wereldwijd worden er enorme verliezen geleden. Dit kan niet blijven duren en brengt de wereldvrede in gevaar. Het enige dat die kapselfanaat wil bereiken is dat hij zijn wapens over de hele wereld kan verkopen. Een erg gevaarlijk spel! Wie stopt die mafkees?
 • lieven van brussel

  3 jaar geleden
  Trump is volop bezig met WO3 te organiseren. Vergelijk met WO2, in 1941, leggen de amerikanen importsancties op japanse producten op, en starten met uitvoerverbod op olie naar Japan, een jaar later hebben we pearl harbour. Trump doet hetzelfde met China en Rusland. Beide landen zoeken al toenadering tot elkaar. Let op mijn woorden.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. LIVE. Vandenbroucke: “Hebben bevestiging van 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins, moet toelaten tweede prik risicopatiënten naar voren te halen”
  1

  LIVE. Vandenbrou­c­ke: “Hebben bevesti­ging van 700.000 nieuwe AstraZene­ca-vac­cins, moet toelaten tweede prik risicopa­tiën­ten naar voren te halen”

  Het Overlegcomité besliste vrijdag dat er vanaf volgende week zondag - net op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal - nieuwe versoepelingen ingaan. Premier De Croo beklemtoonde wel dat we op onze hoede moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus, en benadrukte het belang van de tweede prik met het vaccin. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.