De overvallers benaderden de bewoners van de woning in Marloth Park met de vraag of er werk was.
Volledig scherm
De overvallers benaderden de bewoners van de woning in Marloth Park met de vraag of er werk was. © EPA

Zuid-Afrikaanse politie jaagt op moordenaars van Belgische man (53) en Nederlandse vrouw (74) in Marloth Park

De Zuid-Afrikaanse politie is na de dood van twee personen in de vakantieplaats Marloth Park een zoektocht begonnen naar een bende overvallers. Lokale media spreken over een “klopjacht”. Aanvankelijk was sprake van twee Nederlandse slachtoffers, maar een lokale krant weet dat het om de van oorsprong Belgische Koenraad Collier (53) en een 74-jarige vrouw uit Noord-Holland gaat. De vrouw en dochter van de Belg konden ontkomen.

6 reacties

 • wina meurrens

  2 jaar geleden
  Koen je weet niet waarvan je praat. Heeft niets maar ook niets te maken met de ANC of racisme. Zuid afrika is not altijd zoals heel Europa een paradijs on op vacantie the gaan. In voel mij in belgie/ brussel minder veilig dan hier in ZA.
 • Patricia Everaerts

  2 jaar geleden
  Het is niet alleen de blanken doe vermoord worden Ook doe van Zimbabwe en de Nigerianen die de zwarten in zuid Afrika bezien als iligalen in zuid Afrika Zuid Afrika was 30 j geleden echt leuk wonen en het was er super Nu moeten alle blanken zien te overleven en dat is niet zo evident. Erg hoe een land er zo op achteruit kan gaan.
 • Koen Sweeck

  2 jaar geleden
  In Zuid-Afrika, waar de (doodgezwegen) systematische plaasmoorden op blanke boeren en hun families, en de openlijke vijandigheid van de ANC regering jegens al wat van Europese komaf is, maakt van dit ooit mooie land geen veilige vakantiebestemming voor blanken.
 • Walter WOUTERS

  2 jaar geleden
  Dankzij de ANC is de blanke er zeer slecht af, politie in Durban en Johannesburg is corrupt en wordt beheerst door Zwarte commissioners die niets doen om de blanken te helpen... Enkel Kaapstad is gecontroleerd door een Vrouw als burgemeester die de touwtjes in handen neemt met een minderheid van blanken... Durban is één van de grootste criminalitieitsnesten in ZA; Nigeriaanse maffia heersen in de stad....
 • Benny Adriaens

  2 jaar geleden
  Het is inderdaad gericht geweld tegen blanken met racistische motieven maar voor de correcte kan racisme niet op die manier. Dat probleem hebben we hier ook en maar weg kijken en kop in het zand steken de pokitiek