Mensen plunderen een gebied in de buurt van een brandend pakhuis nadat het geweld uitbrak na de gevangenneming van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, in Durban, Zuid-Afrika
Volledig scherm
Mensen plunderen een gebied in de buurt van een brandend pakhuis nadat het geweld uitbrak na de gevangenneming van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, in Durban, Zuid-Afrika © REUTERS

Zuid-Afrika wil 25.000 militairen inzetten na dagen van geweld

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Defensie staat klaar om nog eens 25.000 militairen te mobiliseren tegen de gewelddadige protesten in delen van het land.

 1. Dodelijke schietpartij in Amerikaanse supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvriezers
  Play
  Tennessee

  Dodelijke schietpar­tij in Amerikaan­se supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvrie­zers

  In de Amerikaanse staat Tennessee zijn één dode en veertien gewonden gevallen bij een schietpartij in een supermarkt. Ook de schutter, die de winkel rond 13.30 uur lokale tijd binnenviel, werd dood aangetroffen. Volgens de autoriteiten overleed hij ten gevolge van een schotwonde die hij bij zichzelf had toegebracht. De gewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Enkelen onder hen zouden er ernstig aan toe zijn.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).