Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor tijdens een vriendschappelijke ontmoeting in Pretoria Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor tijdens een vriendschappelijke ontmoeting in Pretoria Zuid-Afrika. © AP

Zuid-Afrika noemt Rusland een “vriend” tijdens ontmoeting Buitenlandministers

Zuid-Afrika, dat pertinent weiger de Russische inval in Oekraïne te veroordelen, heeft maandag de spanningen nog verder opgedreven door te zeggen dat het land “bevriend” is met Rusland. Dat gebeurde tijdens een ontmoeting van de twee ministers van Buitenlandse Zaken in Pretoria.

19 reacties

 • Elise Van Damme

  2 weken geleden
  Ja 'vriendjes'politiek waar enkel de elite goed bij vaart. Enkele goeie contracten waarschijnlijk met Afrikaanse mijnen voor alle waardevolle grondstoffen. Net zoals China die de rest van afrika plunderd in ruil voor wat verharde wegen en poen in de zak van lokale politici.
 • Gaston Miar

  2 weken geleden
  De schurkenstaten zijn gekend. Blijf vooral Chinese producten kopen.
 • simonne goderie

  2 weken geleden
  De Russen mogen de rijke grondstoffen plunderen en het westen blijft al jaren de arme bevolking sponseren en hier opvangen.
 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Indertijd steunde Rusland het ANC in zijn strijd tegen apartheid. Zou het daar aan liggen ? Of gaat het om goud en diamanten ?
 • Ozzy Dhondt

  2 weken geleden
  De rest van de wereld die zaken zou doen met Rusland, daarvan heeft het grootste deel geen nagel om aan zijn spreekwoordelijk gat te krabben. Veel goede zaken zullen daarmee niet te doen zijn.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.