Een ober ontsmet een stoel in een restaurant in Johannesburg, Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Een ober ontsmet een stoel in een restaurant in Johannesburg, Zuid-Afrika. © AFP

Zuid-Afrika meldt meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen

In Zuid-Afrika zijn zaterdag meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Niet eerder werden op één dag zoveel infecties vastgesteld in het land. In totaal zijn in Zuid-Afrika nu ruim 187.000 infecties bekend en 3026 mensen gestorven aan het longvirus. In geen enkel ander Afrikaans land zijn meer besmettingen bekend.

 1. Bertie zit ruim drie maand vast in Zuid-Afrika: “Kat naar Peru sturen kan wel, Belgen terughalen niet”
  PREMIUM

  Bertie zit ruim drie maand vast in Zuid-Afri­ka: “Kat naar Peru sturen kan wel, Belgen terughalen niet”

  Bertie Vandevelde (41) uit Tienen zit al meer dan drie maanden vast in Zebula (Zuid-Afrika). De man trok naar familie op vakantie, maar enkele dagen voor zijn geplande terugkeer ging het land in lockdown. Terugkeren lukte tot nu toe niet. “Landen als Duitsland en Frankrijk halen wel hun burgers terug, de Belgische overheid kan dat niet. Maar een kat naar Peru sturen lukt dan weer wel”, zegt Bertie, die intussen familie en vrienden, maar vooral zijn dochter mist.
 2. “Het klonk als een wandelende neushoorn, maar ik wist meteen dat ik goud in handen had”: Helmut Lotti over zijn wereldhit (en dat was niet ‘Tiritomba’)
  PREMIUM
  showbizz

  “Het klonk als een wandelende neushoorn, maar ik wist meteen dat ik goud in handen had”: Helmut Lotti over zijn wereldhit (en dat was niet ‘Tiritomba’)

  Verrassend voor de Vlaamse fans: Helmut Lotti (50) beschouwt niet ‘Tiritomba’ maar wel ‘Out of Africa’ als zijn grootste hit. “Ik schreef dat nummer op een halfuurtje, toen ik met mijn tweede vrouw op een Zuid-Afrikaans strand naar de sterrenhemel keek. De inspiratie kwam vanzelf.” En het succes ook. ‘Out of Africa’ verscheen in België nooit op single, maar zorgde voor het leeuwendeel van de 13,5 miljoen albums, die de zanger wereldwijd verkocht.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama