50.000 deelnemers trokken door het centrum van Praag.
Volledig scherm
50.000 deelnemers trokken door het centrum van Praag. © REUTERS

Zowat 50.000 mensen op regenboogparade in Praag

Duizenden mensen trokken zaterdag door het centrum van Praag voor de regenboogparade. De politie schatte het aantal deelnemers op ongeveer 50.000, zo meldde het persbureau CTK. De kleurrijke bijeenkomst was het hoogtepunt van de actieweek "Prague Pride Festival 2022", die maandag begon en tot zondag zal duren.

  1. ‘Regenbooggemeente’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”
    Oostende

    ‘Regenboog­ge­meen­te’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”

    Uitgerekend op de dag van de Antwerp Pride gaat een oproep van Stefan Westerlinck (44) en zijn partner Kevin (39) viraal: het koppel uit Oostende kreeg het nieuws dat één van hen hun zoon Rocco moet adopteren. Ze raken immers niet allebei erkend als vader van de jongen van vier die via draagmoederschap in Amerika werd geboren. “Het is frustrerend dat net een ‘regenbooggemeente’ als Oostende hier geen voortrekkersrol in speelt”, zeggen ze.