Politiechef Mike Cronin.
Volledig scherm
Politiechef Mike Cronin. © AP

Zoontje (11) komt om tijdens boottocht: miljonair beschuldigd van doodslag en varen onder invloed

Een familie-uitstap met een jacht in de San Francisco Bay is een jongen van elf fataal geworden. De zoon van de schatrijke Mexicaanse projectontwikkelaar Javier Burillo (57) werd overboord geslagen. Zijn vader zou vervolgens in beschonken toestand over de jongen heen gevaren zijn. Burillo werd aangehouden voor nalatigheid met de dood tot gevolg en het varen onder invloed.

  1. Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

    Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

    Er is in Nederland wel degelijk een verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en de nacht. Het Nederlandse kabinet kondigde dit vorige week samen met een alcoholverbod aan als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar paradoxaal genoeg leek dat volgens de wet niet te kunnen. Minister Ferd Grapperhaus stelt nu toch dat het kan. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt een hoogleraar recht en samenleving.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement