Ferdinand 'Bongbong' Marcos Junior (midden) tijdens een plechtigheid in Manilla.
Volledig scherm
Ferdinand 'Bongbong' Marcos Junior (midden) tijdens een plechtigheid in Manilla. © ANP / EPA

Zoon Filipijnse dictator Marcos officieel tot president uitgeroepen

De zoon van de Filipijnse dictator Ferdinand Marcos (1917-1989) is door het Congres in Manilla officieel uitgeroepen tot de zeventiende president van de eilandenrepubliek. Ferdinand ‘Bongbong’ Marcos junior won op 9 mei de verkiezingen ruim in het land van 110 miljoen inwoners. Zijn moeder Imelda was naar het parlement gekomen om de plechtigheid woensdag bij te wonen.

2 reacties

  • jan maes

    1 maand geleden
    Het probleem met de verkiezingen in de Filipijnen is dat zowel Marcos als Aquino (de opvolgster) en alle andere presidenten na net zo corrupt waren en dat verscheidene van hen zelfs in de gevangenis zitten. Duterte is zeer geliefd in de Filipijnen omdat hij drugs en corrupte politie (door loonsverhoging zodat ze geen geld meer moeten aannemen) aanpakte. Duterte mag niet meer opkomen maar zijn dochter wel (zij is vice-president) en de mensen hopen dat BongBong de strategie verder zet van hem.
  • Armand Keyzers

    1 maand geleden
    Toch raar dat die mensen altijd voor diktators kiezen en ze nadien verafgoden. iedereen liep er rond met een bong bong Tshirt. En fier dat ze waren met de uitslag; Ongelofelijk.