De "Seabed Constructor" is een schip van Ocean Infinity dat is uitgerust met de meest geavanceerde technologie om naar het verdwenen vliegtuig te zoeken.
Volledig scherm
De "Seabed Constructor" is een schip van Ocean Infinity dat is uitgerust met de meest geavanceerde technologie om naar het verdwenen vliegtuig te zoeken. © AP

Zoekgebied MH370 opnieuw uitgebreid nadat geavanceerd schip geen spoor kan vinden van verdwenen toestel in afgebakende zone

Het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity, dat naar het verdwenen vliegtuig MH370 zoekt, zal op een andere plek beginnen zoeken naar het toestel. Met het geavanceerde schip "Seabed Constructor" hebben onderzoekers de afgelopen maanden een gebied van 80.000 km2 uitgekamd, waaronder de zone dat volgens Australische experts "de rustplaats van MH370" was. Ocean Infinity heeft eerder dit jaar van de Maleisische regering 90 dagen gekregen om het toestel te vinden. 

1 reactie

 • Luke Vincke

  3 jaar geleden
  Deze zaak stinkt. Ze weten heel goed waar en waarom het toestel is verdwenen. Kort na het verdwijnen zei een specialist nog: "We weten heel goed wat er gebeurd is maar als we het bekend maken durft niemand nog een vliegtuig nemen." Misschien eens een kijkje gaan nemen op Diego Garcia?
 1. Vier jaar na de mysterieuze verdwijning van MH370: wat is er met het toestel gebeurd?

  Vier jaar na de mysterieu­ze verdwij­ning van MH370: wat is er met het toestel gebeurd?

  Op 8 maart 2014 vertrekt Malaysia Airlines - vlucht MH370 iets na middernacht van Kuala Lumpur, Maleisië, naar Peking. Het toestel staat gepland om rond 6.30 uur in de Chinese hoofdstad te landen. Maar daar zal het nooit aankomen. Veertig minuten na vertrek verdwijnt het toestel van de radar. MH370, met aan boord 239 mensen, lijkt van de aardbodem verdwenen. Intense zoekacties hebben na vier jaar nog steeds niets opgeleverd. Verklaringen voor de verdwijning blijven voorlopig vooral giswerk.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas