Oostenrijkse berg- en waterredders, ondersteund door speurhonden, een politiehelikopter en brandweerlieden van de Innsbrucker stadsdelen Amras en Wilten, vonden geen spoor van de Nederlander.
Volledig scherm
Oostenrijkse berg- en waterredders, ondersteund door speurhonden, een politiehelikopter en brandweerlieden van de Innsbrucker stadsdelen Amras en Wilten, vonden geen spoor van de Nederlander. © Bergrettung.at

Zoekacties in Oostenrijk naar vermiste Duitser (54) en Nederlander (19) die week geleden van de radar verdween

Op verschillende plaatsen in Oostenrijk wordt gezocht naar twee vermiste toeristen. Het gaat om een Duitse bergbeklimmer (54) en een 19-jarige Nederlander. Laatstgenoemde is al bijna een week zoek. “Hij had zondag voor het laatst contact met zijn familie’’, aldus een politiewoordvoerder aan het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD). 

 1. Grootschalige zoekactie op Noordzee naar ronddobberende vluchteling met reddingsvest en plastic flessen
  Oostduinkerke/Nieuwpoort/Middelkerke/Oostende

  Grootscha­li­ge zoekactie op Noordzee naar ronddobbe­ren­de vluchte­ling met reddings­vest en plastic flessen

  Voor de kust van Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke en Oostende is donderdagnamiddag een grootschalige zoekactie gehouden naar een drenkeling. Een surfer in de Noordzee verwittigde de hulpdiensten toen hij iemand met een reddingsvest en vastgemaakte plastic flessen zag dobberen ter hoogte van surfclub Sycod in Oostduinkerke.
 2. Nadat grootste boom ter wereld ingepakt werd: Californische huiseigenaren omwikkelen stulpjes met folie tegen oprukkende bosbranden
  9

  Nadat grootste boom ter wereld ingepakt werd: Californi­sche huiseigena­ren omwikkelen stulpjes met folie tegen oprukkende bosbranden

  “Je voelt je heel stom als het vuur op tijd wordt geblust”, zegt de Amerikaanse Martin Diky. Maar niet als het heel je hebben en houden kan redden natuurlijk. De Californische huiseigenaar spendeerde zo'n 6.000 dollar (pakweg 5.100 euro) aan folie om zijn vakantiehuis nabij Lake Tahoe van de vlammen te redden. Een oplossing die ondanks de hoge prijs veel navolging krijgt.
 3. Race tegen de klok om vermiste duikboot te vinden: zo kan bemanning in extreme nood het nog wat langer uithouden
  PREMIUM

  Race tegen de klok om vermiste duikboot te vinden: zo kan bemanning in extreme nood het nog wat langer uithouden

  Terwijl de Indonesische marine de grote middelen inzet om de vermiste onderzeeër met 53 mensen aan boord voor de kust van Bali te lokaliseren, tikt de klok ongenadig voort. Er zou nog zuurstof zijn tot morgen. Bovendien waren er tijdens de militaire oefening meer mensen aan boord dan gebruikelijk. Volgens experts kan de bemanning enkele dingen doen om langer te overleven.