De afgelopen dagen is op zee zonder resultaat naar twee bemanningsleden gezocht.
Volledig scherm
De afgelopen dagen is op zee zonder resultaat naar twee bemanningsleden gezocht. © EPA

Zoekactie naar vermiste bemanning Urkse vissersboot gestaakt

De zoekactie naar twee bemanningsleden van de gezonken vissersboot uit het Nederlandse vissersdorp Urk werd gestaakt en gaat zondagochtend verder. Mogelijk bevinden de twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zich nog aan boord. Ze zijn sinds donderdagochtend vermist .

0 reacties

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Onderzoekers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijdperk. Toxische mix van factoren”

  Onderzoe­kers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijd­perk. Toxische mix van factoren”

  Een gevaarlijk samenspel van milieu- en veiligheidscrisissen vormt een complex risico voor de wereldvrede en luidt een nieuw tijdperk van onvoorspelbare risico's in, waar onze beleidsmakers niet voldoende op zijn voorbereid. Dat zeggen onderzoekers van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI vandaag. Ondertussen roept Oxfam beleidsmakers vandaag in een rapport op om maatregelen te nemen tegen extreme armoede. Volgens Oxfam moeten politici de keuze maken tussen het steunen van miljardairs die de economie plunderen, of het welzijn van de rest van de bevolking.