De afgelopen decennia werd de gevaarlijke zeestraat nauwelijks meer overgestoken.
Volledig scherm
De afgelopen decennia werd de gevaarlijke zeestraat nauwelijks meer overgestoken. © Getty Images

Zoals in de Koude Oorlog: twee Russen vluchten in klein bootje naar Alaska om aan oorlog in Oekraïne te ontsnappen

Twee Russen zijn vanuit het verre oosten van Rusland per boot de Beringstraat overgestoken en hebben zo Alaska bereikt. Op het afgelegen eiland St. Lawrence zijn de twee gearresteerd, waarna ze volgens de Amerikaanse autoriteiten asiel hebben aangevraagd om zo onder de Russische militaire mobilisatie uit te komen.

3 reacties

 • Ria Adams

  2 maanden geleden
  Velen zullen proberen te vluchten om hun vel te redden waar ze gelijk in hebben .Wie wil er nu sterven voor een gek?
 • Danielle Duym

  2 maanden geleden
  Marco Di Scarpa. Deze mensen zijn gewone burgers die propaganda en desinformatie te slikken kregen. Ze konden geen juist oordeel vellen. Nooit in hun wildste dromen zullen ze gedacht hebben ooit gemobiliseerd te worden. Wees maar gerust dat de burgers hier ook niet alles weten en misschien moeten we op een dag ook gaan lopen.
 • Marco Di Scarpa

  2 maanden geleden
  Toen Rusland Oekraïne binnenviel zowat 7 maanden geleden heb je de Russische millenials niet gehoord of gelezen. Ook tot aan de mobilisatie was het heel stil van hun kant. Geen enkel protest, ook niet via sociale media. Nu ze betrokken partij zijn geworden is hun houding navenant. Ik zou durven zeggen dat ze allemaal zonder pardon moeten teruggestuurd worden.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.