De hut van de man in Alaska, waar hij werd aangevallen door een grizzlybeer
Volledig scherm
De hut van de man in Alaska, waar hij werd aangevallen door een grizzlybeer © AFP/Getty Images

Zoals in de film: man wordt dagenlang aangevallen door grizzlybeer in Alaska, tot helikopter SOS-signaal opmerkt

Het doet denken aan een Hollywood-kaskraker: een man die alleen kampeert in de wildernis van Alaska, raakt gewond na een aanval van een grizzlybeer. Het dier blijft hem bovendien dagenlang achtervolgen. Dankzij een SOS-bord bovenop zijn afgelegen hut wordt de Amerikaan uiteindelijk opgemerkt door een toevallig passerende helikopter van de kustwacht én gered.

3 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  De beer op de foto is, "Bart the Bear" hij was een Alaskan Kodiak-beer die vooral bekend stond om zijn talrijke optredens in Hollywood-films.
 • Patrick Vriends

  1 jaar geleden
  Eind goed al goed zowel voor de man als de beer.
 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Tja de beer weet niet beter dan zijn territorium te verdedigen. Maar dat de man een dappere kerel is staat als een paal boven water mijn respect dat deze man zijn pistool niet heeft leeggeschoten op de beer.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.