De hut van de man in Alaska, waar hij werd aangevallen door een grizzlybeer
Volledig scherm
De hut van de man in Alaska, waar hij werd aangevallen door een grizzlybeer © AFP/Getty Images

Zoals in de film: man wordt dagenlang aangevallen door grizzlybeer in Alaska, tot helikopter SOS-signaal opmerkt

Het doet denken aan een Hollywood-kaskraker: een man die alleen kampeert in de wildernis van Alaska, raakt gewond na een aanval van een grizzlybeer. Het dier blijft hem bovendien dagenlang achtervolgen. Dankzij een SOS-bord bovenop zijn afgelegen hut wordt de Amerikaan uiteindelijk opgemerkt door een toevallig passerende helikopter van de kustwacht én gered.

3 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  De beer op de foto is, "Bart the Bear" hij was een Alaskan Kodiak-beer die vooral bekend stond om zijn talrijke optredens in Hollywood-films.
 • Patrick Vriends

  2 maanden geleden
  Eind goed al goed zowel voor de man als de beer.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Tja de beer weet niet beter dan zijn territorium te verdedigen. Maar dat de man een dappere kerel is staat als een paal boven water mijn respect dat deze man zijn pistool niet heeft leeggeschoten op de beer.
 1. Grizzlybeer die natuurlijke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetroffen in Yellowstone National Park

  Grizzly­beer die natuurlij­ke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetrof­fen in Yellowsto­ne National Park

  Milieuautoriteiten in de VS hebben een onderzoek ingesteld nadat een grizzlybeer onthoofd en ontklauwd is teruggevonden ten noorden van Gardiner, Montana. De 25 jaar oude beer woonde in het Yellowstone National Park en was vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven, maar toen parkrangers het dier de volgende ochtend wilden bergen, troffen ze hem zwaar verminkt aan. Het incident zorgt voor veel verontwaardiging.