Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep
Volledig scherm
Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep © AP

Zo willen Russische functionarissen machtige Wagner-chef een halt toeroepen

De macht van Yevgeny Prigozhin, de oprichter van de paramilitaire Wagner Groep, neemt alsmaar toe. In zoverre dat hij een bedreiging zou kunnen vormen voor Vladimir Poetin. Hét sein voor hooggeplaatste Russische functionarissen om actie te ondernemen, zo weet de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR.

21 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Veronica Voorhelst, als de gewone Rus en de milities eindelijk tot de conclusie komen dat het 'oppermachtige en bijzonder intellectuele Kremlin' beter omvergeworpen wordt, kunnen ze Poetin en co op een presenteerblaadje aan het internationaal gerechtshof overhandigen in de hoop dat de internationale verstandhouding terug betert. Dan zal binnen de top snel de beslissing genomen worden het af te bollen of liever wat wat spelletjes Russische roulette te spelen.
 • Bob Croux

  2 maanden geleden
  Omdat Poetin die Wagner groep teveel vrijheid heeft gegeven staat hijzelf nu in de gevarenzone. Om dat te temperen is hij op de eis van die leiders ingegaan enze generaal in het Russche leger benoemd. Zo kunnen zelf de andere hogere officieren en generaals opzij zetten en de 300.000 gedwongen gerecruteerden wettelijk onder hun gezag brengen. Pur kannonvlees!
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Als Rusland verliest kan Den Haag nog niet aan hen aan. Dan trekken ze zich terug achter de echte Russische grenzen en gedaan. Wie gaat Putin dan uit het Kremlin halen, laat staan de straatveger achter het Kremlin?
 • Roger Decuypet

  2 maanden geleden
  Oekraïne heeft wel de NAVO als partner in deze oorlog , ook voor Rusland zijn alle middelen goed om zich te verdedigen !
 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Staat Poetin zijne helicopter al klaar om zo snel, om naar zijne bondgenoot Wit-Rusland te vluchten,het gaat warm worden aan zijn voeten,
 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.
 2. Gelekte e-mails van ex-veiligheidsagent onthullen diep ongenoegen onder Poetins vertrouwelingen: “Een burgeroorlog is onvermijdelijk”

  Gelekte e-mails van ex-veilig­heids­agent onthullen diep ongenoegen onder Poetins vertrouwe­lin­gen: “Een burgeroor­log is onvermijde­lijk”

  De Amerikaanse nieuwssite ‘Newsweek’ kon gelekte e-mails inkijken van een klokkenluider van de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie (FSB). De gesprekken tussen de FSB-agent en een Russische dissident onthullen de diepgewortelde ontevredenheid onder Poetins nauwste vertrouwelingen over de Russische invasie in Oekraïne. De twee gesprekspartners achten een burgeroorlog in het land daarom “onvermijdelijk” en vrezen dat Rusland op de “afgrond van terreur” afstevent.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Poetin plant mogelijk 'false flag'-operatie op eigen grondgebied

  Poetin plant mogelijk 'false flag'-operatie op eigen grondge­bied

  Vladimir Poetin bereidt mogelijk een aanval onder valse vlag op zijn eigen land voor. Dit melden militaire deskundigen van het gereputeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW). De Russische president wil de steun van zijn eigen bevolking terugwinnen en daarvoor wil hij kennelijk ver gaan. Het Kremlin lijkt de voorwaarden hiervoor al te scheppen. Het doelwit: de regio Belgorod en de gelijknamige stad, op circa 30 kilometer van de Oekraïense grens.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.