Een model van de Tsar Bomba. In 1961 werd die bom boven de Russische archipel Nova Zembla tot ontploffing gebracht. De waterstofbom was de zwaarste kernbom die ooit door de mens geproduceerd werd. De Tsar Bomba bestaat nu niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een model van de Tsar Bomba. In 1961 werd die bom boven de Russische archipel Nova Zembla tot ontploffing gebracht. De waterstofbom was de zwaarste kernbom die ooit door de mens geproduceerd werd. De Tsar Bomba bestaat nu niet meer. © BELGAIMAGE

Zo werken 95.000 Russen in het grootste geheim aan het kernarsenaal van Poetin

In het grootste geheim is Poetin zijn kernarsenaal sneller, doelgerichter en dodelijker aan het maken, ondanks de belofte om het aantal kernwapens af te bouwen. Gisteren zei de woordvoerder van het Kremlin nog dat niemand in Rusland eraan denkt nucleaire wapens te gebruiken in het kader van de oorlog in Oekraïne. Toch werkt het Russisch atoomagentschap ‘Rosatom’ nog steeds met tienduizenden tegelijk de klok rond om van Rusland de meest afschrikwekkende supermacht ter wereld te maken. “Rusland staat qua nieuwe wapensystemen een pak verder dan concurrent Amerika.” 

74 reacties

 • dany tavernier

  11 maanden geleden
  Op 9 mei zal er een grote militaire parade zijn in Moskou, waar alle grote moordenaars samen op de tribunes zullen zitten. Het ideale moment voor het Westen om daar enkele raketten naar toe te richten of een paar bommen te droppen. Dan zijn we ineens van die bende moordenaars verlost en is de dreiging met een kernoorlog hopelijk voorbij.
 • Ronny Trippaers

  11 maanden geleden
  Het is toch straf hoe Rusland honderd keer bewezen heeft te liegen en te bedriegen en dat ze continue anderen met de vinger wijzen. De hele Nato uitbreiding is een feit die Rusalnd misschien doet nadenken, maar enkel in die zin dat ze het gegeven misbruiken want NATO investeerd net al jaren minder in bewapening,Rusland wil gewoon uitbreiden en de rijkdom opeisen van Oekraine en Moldova... Laten we ook fair blijven dat enkel Rusland deze oorlog is gestart, gewoon valse leiders.
 • Alain Heyrman

  12 maanden geleden
  Poetin heeft zichzelf in de voet geschoten, daar waar deze zoveel schrik heeft voor COVID maakt dit conflict plaats voor slapeloze nachten want rustig slapen zal deze nooit meer. Rest ons de vraag of hij nog op de knop zal kunnen drukken of men dit probleem "intern" zal kunnen voorkomen?
 • Jacques-Philippe Leclerc

  12 maanden geleden
  Zes Russische generaals zijn gedood bij snipers , ze wisten op de minute waar ze waren, wanneer ze vertrokken en wanneer ze aankwamen. Het enigste land die dit soort dingen kan doen, is Amerika. Amerika is geen concurrent Rusland, nooit geweest, Amerika is de enigste superpower in de hele wereld. Zelf Oekraïne kan Rusland makkelijk verslaan. LOL...
 • Nadine Pardon

  12 maanden geleden
  En dat allemaal omdat Oekraïne bij de NAVO wou horen. De dag dat Poetin geen uitweg meer ziet dan zal hij niet twijfelen om op die ene knop te drukken waar heel de wereld mee ontploft. Ofwel is hij de sterkte ofwel niemand, let op men woorden
 1. EU-sancties hebben weinig effect op Russische dieselexport: recordverkoop in het vooruitzicht

  EU-sanc­ties hebben weinig effect op Russische dieselex­port: recordver­koop in het vooruit­zicht

  Het ziet ernaar uit dat de export van Russische diesel deze maand een record zal bereiken, en dat ondanks de sancties die de Europese Unie tegen het land heeft getroffen. Het Europese verbod op Russische olieproducten moet er eigenlijk voor zorgen dat de Russen juist minder diesel zouden verkopen. Maar het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt grotendeels goedgemaakt door grotere aankopen door landen als Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.
 2. Chaos en protesten in Israël na ontslag defensieminister: Netanyahu roept volk op zich “verantwoordelijk te gedragen”

  Chaos en protesten in Israël na ontslag defensiemi­nis­ter: Netanyahu roept volk op zich “verant­woor­de­lijk te gedragen”

  In heel Israël zijn zondagavond massale protesten uitgebroken nadat de premier Benjamin Netanyahu zijn minister van Defensie de laan had uitgestuurd. Yoav Gallant had zaterdagavond in een televisietoespraak opgeroepen tot een pauze van een maand in de omstreden justitiehervorming van de regering, waarop Netanyahu hem prompt ontsloeg. De premier zou de controversiële justitiële hervormingen nu stopzetten, nadat de president Isaac Herzog de regering daartoe opriep vanmorgen.
 1. Is de eerste stap naar vrede in Oekraïne gezet? Dit is wat experts erover denken
  PREMIUM

  Is de eerste stap naar vrede in Oekraïne gezet? Dit is wat experts erover denken

  Rusland belooft de vijandelijkheden in de richting van de Oekraïense hoofdstad Kiev en de noordelijke stad Tsjernihiv te verminderen. Dat besluit werd genomen “vanwege de voortgang die is geboekt tijdens de vredesonderhandelingen met Oekraïne”, zegt de Russische viceminister Alexander Fomin. “Een goede eerste stap”, volgens professor politieke wetenschappen Sven Biscop (UGent), “maar laat ons niet te snel van stapel lopen.”