Mohsen Fakhrizadeh zat achter het stuur van zijn Nissan toen hij onder vuur werd genomen.
Volledig scherm
Mohsen Fakhrizadeh zat achter het stuur van zijn Nissan toen hij onder vuur werd genomen. © VIA REUTERS

Zo werd Iraanse atoomgeleerde vanop afstand geliquideerd met geavanceerd wapen van Belgische makelij

Het vanop afstand bediende machinegeweer waarmee kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh vorig jaar door Israël gedood werd, blijkt van Belgische makelij te zijn. Dat schrijft The New York Times op basis van een veiligheidsbron dichtbij de liquidatie. Israël koos een speciaal model van een MAG-machinegeweer van wapenfabrikant FN dat bevestigd werd aan een geavanceerde robot. Ook de voorbereidingen die vooraf gingen aan de liquidatie verliepen op geavanceerde wijze.

26 reacties

 • Jose Van Hauwaert

  1 maand geleden
  Als men daarmee een terroristenleider doodt, die ook nog eens een kernfisicus was die werkte aan het produceren van de Iraanse Atoombom, dan heb ik hiermee geen probleem. Zoals enkelen schrijven, was het geen Belgisch wapen geweest...dan was het wel een ander. Ik heb zelf veel met FAL, MAG en FN geschoten, allen behorend tot de beste in hun soort, stuk voor stuk klasse wapens made in Belgium.
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Mensen, fn produceert 90% van zijn wapens in de USA tgv de uitvoerproblemen.en wat dan nog dat er een Belgisch geweer gebruikten, ze kunnen over de ganse wereld kopen en fabriceren er zelf.
 • RENE LENAERTS

  1 maand geleden
  De VS hebben destijds enkele duizenden van deze Belgische machinegeweren gekocht voor montage in tanks en op gevechtshelikopters omdat ze de besten op de markt waren. En Israël zal redenen genoeg hebben gehad om een kernfysicus van Iran op te ruimen.
 • Nicolas Ivanov

  1 maand geleden
  Er wordt hier over geschreven alsof het normaal is. Als Iran dat zou doen in een Westers land dan zou er moord en brand geroepen worden.
 • hamid Shah

  1 maand geleden
  En wat als Iran het zelfde doet met België? Dan gaan jullie zekker niet fier op zijn toch. Stop met mensen te vermoorden. Ze mogen ook kern wapen hebben. Iedereen is gelijk
 1. Zakenpartner van Trump-vertrouweling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbedrijven op te zetten
  2

  Zakenpart­ner van Trump-vertrouwe­ling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbe­drij­ven op te zetten

  Een Amerikaanse jury heeft een oud-zakenpartner van raadsman Rudy Giuliani van oud-president Trump schuldig bevonden. Lev Parnas, die betrokken was bij pogingen om in Oekraïne schadelijke informatie over Trumps Democratische rivaal Joe Biden boven water te halen, heeft wetgeving rond de financiering van verkiezingscampagnes overtreden. De straf wordt in januari bepaald.