Van links naar rechts en van boven naar onder: Charles Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian, Leslie Van Houten, Steve Grogan, Bruce Davis en Robert Beausoleil.
Volledig scherm
Van links naar rechts en van boven naar onder: Charles Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian, Leslie Van Houten, Steve Grogan, Bruce Davis en Robert Beausoleil. © RV

Zo verging het de leden van de Manson Family, die hun slachtoffers op de meest bloederige manier afslachtten

BuitenlandCharles Manson (83), de Amerikaanse sekteleider en massamoordenaar die gisteren stierf in de cel, stookte zijn volgelingen op tot de meest afschuwelijke moorden. De ‘Manson Family’ pleegde er zeker negen en stond daarvoor ook terecht. Dit is hoe het hen bijna vijftig jaar later is vergaan.

19 reacties

 • hugo van de velde

  4 jaar geleden
  Als ze die hoofddaders vrijlaten worden ze direct zelf vermoord, dan is het oog om oog...
 • Jean-Pierre Vercruysse

  4 jaar geleden
  Wat een verzameling van moordenaars en misdadigers!!!! Hoe is dat mogelijk!???
 • Ria Mertens

  4 jaar geleden
  Dat mensen in de ban kunnen zijn van zo'n beest, snap ik echt niet. Het moet jouw kind maar zijn dat ze zo afgeslacht hebben. Heb er geen greintje medelijden mee!!!!
 • philippe decock

  4 jaar geleden
  En nog 48 jaar op kosten van de maatschappij geleeft. Met geen greintje spijt over zijn daden.
 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  Ik heb nog een voordracht gegeven in de lagere school over de moorden van de Mansonkliek. Iedereen was zeer geïnteresseerd, het waren andere tijden, zou dat nu nog kunnen/mogen.
 1. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
  1

  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

  Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.
 2. Het gruwelijke verhaal van de beruchtste moordpartij van de Manson Family: de Tate Murders

  Het gruwelijke verhaal van de beruchtste moordpar­tij van de Manson Family: de Tate Murders

  Charles Manson, die op 83-jarige leeftijd in de gevangenis is overleden, werd als sekteleider van de Manson Family verantwoordelijk gezien voor een van de beruchtste misdaden uit de geschiedenis van de VS. In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 trokken vier leden van de Family naar het huis van het celebritykoppel Sharon Tate en Roman Polanski, waar de hoogzwangere actrice en vier anderen gruwelijk werden afgeslacht.