NHK
Volledig scherm
© NHK

Zo snel verspreidt virus zich aan buffet in restaurant: na 30 minuten iedereen besmet

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter een fascinerend filmpje gedeeld dat aantoont hoe belangrijk het is om je handen te wassen in coronatijden. De Japanse openbare omroep deed in samenwerking met enkele wetenschappers een experiment om te zien hoe snel het virus zich kan verspreiden aan een buffet. De resultaten waren ontluisterend.

73 reacties

 • Linda Terclavers

  2 jaar geleden
  M.a.w. : quarantaine lost het probleem niet op , is dus enkel en alleen om de gezondheidszorg ( waar al veel te lang altijd maar op bespaard wordt ) niet te overbelasten ...
 • Marc Schepens

  2 jaar geleden
  Een gelijkaardig filmpje zag ik al in maart! Maar hier was het enkel door niezen en hoesten dat het virus zich kon verspreiden!
 • Michel Philippe

  2 jaar geleden
  Er zijn zeker nog ,mensen die drager zijn van het virus zonder zelf te weten en geen symptonen vertonen. Dus zonder te weten een ander besmetten.
 • Xander Alloy

  2 jaar geleden
  Heel ons appartementsblok is zo ook snel volledig besmet. De lift, de leuningen, de handgrepen, de brievenbussen, de bel en parlofoon, het glas van de inkomdeur hangen vol met virussen. Contacttracers kunnen heel eenvoudig ons volledig woonblok in quarantaine plaatsen.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Dit is een mooie demonstratie van hoe wij zelf er voor zorgen dat iets ongewenst, dat aan onze handen hangt, doorgegeven word aan anderen zonder dat we er echt erg op hebben, dus de wetenschappers weten waarover ze praten en het is aan ons om hun raad zoveel mogelijk op te volgen in de dagelijkse dingen, zo'n grote opgaven zijn het nu ook weer niet, he.