Mediha Ibrahim: 'Ik bid niet meer, want ik ben zo gelukkig dat ik weer terug ben.'
Volledig scherm
PREMIUM
Mediha Ibrahim: 'Ik bid niet meer, want ik ben zo gelukkig dat ik weer terug ben.' © Judit Neurink

Zo probeerde IS op gruwelijke wijze het yezidi-geloof uit te roeien

IS vermoordde talloze yezidi's en probeerde hun geloof uit te roeien door vrouwen en kinderen te bekeren. Velen van hen zitten nu nog verborgen bij IS'ers, doodsbang om zich te melden. Als ze al weten dat ze yezidi zijn.

2 reacties

 • Lucas Theophiel

  4 jaar geleden
  Zo maak je dus ongestraft moslims ? De meeste IS ers lopen vrij rond in EUROPA ? Geen enkele regering of rechtbank doet er wat aan ???
 • Jakke Troost

  4 jaar geleden
  Dus door hun familie te vermoorden en hun lange tijd te misbruiken als seksslavinnen zouden die vrouwen zichzelf bekeren tot het geloof van de IS aanhangers ?
 1. Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  De internationaal gelauwerde foto “Hardship of Life” heeft niet alleen het leven van de fotograaf van de foto, Mehmet Aslan, voorgoed veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd op beeld. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.