Drukte in Maastricht afgelopen weekend. Er waren ook veel Belgen die in de Nederlandse stad kwamen winkelen.
Volledig scherm
Drukte in Maastricht afgelopen weekend. Er waren ook veel Belgen die in de Nederlandse stad kwamen winkelen. © Karolien Coenen

“Zo'n 85 procent van winkelend publiek Maastricht zaterdag kwam uit Wallonië”

Van het winkelend publiek in de Nederlandse stad Maastricht zaterdag kwam 85 procent uit het Franstalige landsgedeelte van België. Dat heeft Nederlands burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdag gezegd.

5 reacties

 • Tejo Joeben

  2 maanden geleden
  We zullen over de Vlamingen maar zwijgen zeker, die gaan niet naar Sluis of Hulst zeker !!  En als het dan zo zit dan moeten de Hollanders maar weg blijven uit de Ardennen ook.
 • Tintin Peter

  2 maanden geleden
  Weer de walen. OP de markt op vrijdag is het ook altijd een ramp. Met volledige bussen komen ze daar aan. NIET meer leuk. Ook niet voor de Coronatijd.  Ben benieuwd of ze nu wel mondkapjes op gaan zetten. Want Nederlands kunnen ze niet en plaatjes kijken ook niet. 
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Ook dit is de schuld van Vlaanderen? Die van o.a. de MR kennen niks Nederlands en hebben dus niks begrepen. Bij ons komen werken, zoals de Fransen doen, willen ze niet maar daar in het Nederlands gaan fun-shoppen, dat wel hoor.
 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  NL reclameerde omdat België bij de eerste Coronagolf de grenzen sloot want Belgen konden niet meer in NL shoppen en NLers konden niet meer voordelig sigaretten en brandstof komen indoen. Nu reclameren ze -TERECHT- dat de Walen WEL komen shoppen, ik stel voor dat ZIJ dan eens het initiatief nemen en de grenzen sluiten en controleren
 • Ben Strubbe

  2 maanden geleden
  Zouden ze daar ook het Frans gebruiken ? Of gebruiken ze handen en voeten om duidelijk te maken wat ze willen ?
 1. Overrompeling in Brugge, Brussel en Maastricht: gaan we zó de winkels veilig kunnen heropenen?
  PREMIUM

  Overrompe­ling in Brugge, Brussel en Maastricht: gaan we zó de winkels veilig kunnen heropenen?

  Te veel volk op hetzelfde moment. Alweer. “Ik maak me gigantisch veel zorgen. Dit is echt wat we niet willen zien”, zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over de beelden van de lichtspektakels in Brugge en Brussel. In Maastricht liep er dan weer een massa volk door de winkelstraten, onder wie veel Belgen die de grens hadden overgestoken om nu al te shoppen. Kunnen de winkels in ons land veilig open op deze manier? Als er zo veel volk samen komt shoppen, hebben experts er geen goed oog in.
 2. Eerste shoppers keren terug naar Wijnegem Shopping Center: “Ik kom voor een broek voor mij zoon maar heb me laten gaan met kerstversiering”
  Wijnegem

  Eerste shoppers keren terug naar Wijnegem Shopping Center: “Ik kom voor een broek voor mij zoon maar heb me laten gaan met kerstver­sie­ring”

  Alleen maar blije gezichten in het Wijnegem Shoppingcenter dinsdagochtend. De winkels mochten opnieuw de deuren openen en dus trokken meteen enkele honderden shoppers naar Wijnegem. Een overrompeling was het niet en iedereen hield zich nauw aan de opgelegde maatregelen. “We hebben het allemaal zelf in de hand hé”, zei shopper Vera.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig