De Slag bij Waterloo.
Volledig scherm
PREMIUM
De Slag bij Waterloo.

Zo lokten de Engelsen Napoleon in de val: “Ik zal vermoedelijk de rest van mijn leven bij jullie doorbrengen”

Rentenieren in Amerika: dat was het plan van Napoleon na de nederlaag in Waterloo. Maar het draaide anders uit. Wanneer Parijs gevallen is, lokken de sluwe Britten de keizer in de val voor de Franse kust. Zijn kastelen van weleer worden ingeruild voor het afgelegen Sint-Helena, “een eiland dat de duivel gekakt heeft toen hij zich naar een andere wereld begaf”. Dit is het relaas van hoe ze dat voor elkaar kregen. “Koninklijke Hoogheid, geconfronteerd met een verdeeld land en met de vijandschap van de grote Europese mogendheden, heb ik mijn politieke carrière beëindigd. Ik doe, net als Themistocles een beroep op de gastvrijheid van het Britse volk.”

3 reacties

 • GEERT BELLEMANS

  2 maanden geleden
  Johan is idd schitterend: ik kon hem enkele jaren geleden zien in Lennik. Boeiende, aangename verteller!
 • Guido van driel

  2 maanden geleden
  De verschillende boeken, over Napoleon, zijn leven, zijn liefdes......,geschreven door Johan Op de Beeck zijn een schitterend naslag werk. Uitzonderlijk schrijfstijl. Leesbaar door iedereen ! Een aanrader.
 • oscar zwart

  2 maanden geleden
  geweldig geschiedenis verhaal,kan een mooie film over gemaakt worden.
 1. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.