Vern Miyagi, EMA-directeur (.l) en gouverneur David Ige (r.). op een persconferentie zaterdag.
Volledig scherm
Vern Miyagi, EMA-directeur (.l) en gouverneur David Ige (r.). op een persconferentie zaterdag. © AP

Zo kon één enkele werknemer heel Hawaï op zijn kop zetten

De werknemer die zaterdag per ongeluk naar heel Hawaï het bericht stuurde dat er een raket onderweg was naar de Amerikaanse staat en dat iedereen een schuilplaats moest opzoeken, lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een bijzonder slecht ontworpen computerprogramma. Dat blijkt uit nieuwe details over de foutgelopen procedure.

4 reacties

 • Luc Cuypers

  5 jaar geleden
  Ze beginnen met die kernwapens al een spelleke te maken precies of het niks is - hoe gaat dit verder ??
 • Marc Geerts

  5 jaar geleden
  Eén persoon kan dit zomaar met één drukje uitvoeren.....van amateurs gesproken en die moeten voor de veiligheid instaan.
 • Alain Catry

  5 jaar geleden
  Zo kan het mss ook gebeuren in Noord Korea ? Of elders ... 1 man op 1 verkeerde knop !
 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Die gasten lijken me wel de Hawaiaanse versie van "de collega's".
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.