Op 19 december 2019 wordt Taghi in Dubai aan boord gebracht van een privétoestel. Hij wordt als ongewenst vreemdeling de Verenigde Arabische Emiraten uitgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 19 december 2019 wordt Taghi in Dubai aan boord gebracht van een privétoestel. Hij wordt als ongewenst vreemdeling de Verenigde Arabische Emiraten uitgezet. © Marengo-dossier

Zo kon de politie de meest gezochte drugsbaron van Nederland klissen: Taghi kon jarenlang ongestoord feesten in Dubai

Maandag verschijnt Ridouan Taghi (43) voor het eerst voor de rechter. Hoe werd Nederlands meest gezochte crimineel gevangen? Uit een precieze en opmerkelijke reconstructie, op basis van nieuwe dossierstukken, blijkt dat de politie al veel eerder dan gedacht wist dat hij in Dubai uithing.

9 reacties

 • benny vandersanden

  10 maanden geleden
  Had al veel langer, veel efficiënter opgelost kunnen zijn maar we moeten allemaal doen alsof dit gespuis toch nog een inherente waarde en rechten heeft
 • Jan Verplancken

  10 maanden geleden
  Wat moet dat de maatschappij gekost hebben? Jaren onderzoek, privéjets, ...
 • Soufian Kharraz

  10 maanden geleden
  Feesten? Dat is zeker niet waar. Ik heb een documentaire gezien over Taghi en hoe ze hem hebben opgepakt. Nederlandse politie in samenwerking met Dubai Special Police Team. Taghi leefde als een kluizenaar. Kwa zelfs niet naae buiten. Liet zijn tuinier alles voor hem regelen. O.a. Boodschappen doen etc.
 • Benny Deridder

  10 maanden geleden
  “De ongewenste vreemdeling werd het land uitgezet.” Iets wat wij niet kunnen.
 • eric volders

  10 maanden geleden
  Hopelijk komt die nooit meer vrij