Volledig scherm
© Facebook/Jacinda Ardern

Zo kan het ook: premier Nieuw-Zeeland probeert in 2 minuten razendsnel verwezenlijkingen regering op te sommen

Terwijl we in België 163 dagen na de verkiezingen nog altijd geen zicht hebben op een nieuwe federale regering en we sinds de val van Michel-II in december vorig jaar verderpeddelen met een regering in lopende zaken en een noodbegroting, lijkt het in Nieuw-Zeeland een pak vlotter te gaan. Premier Jacinda Ardern postte vrijdag een filmpje op Facebook waarin ze in twee minuten tijd zo snel mogelijk de verwezenlijkingen van haar regering probeerde op te sommen en dat ging meteen viraal.

  1. Onze opinie. De politieke partijen zijn sinds de verkiezingen alleen bezig met hun eigen toekomst. Niet met die van u
    PREMIUM

    Onze opinie. De politieke partijen zijn sinds de verkiezin­gen alleen bezig met hun eigen toekomst. Niet met die van u

    Herinnert u zich hoe koning Albert op 21 juli 2011 de vuisten balde over het uitblijven van een federale regering? Zijn ergernis grensde toen aan radeloosheid, zijn smeekbede aan wanhoop. De dag nadert waarop zijn zoon en opvolger Filip op zijn beurt de vuisten zal ballen, misschien wel voor het eerst in zijn leven, wegens de collectieve politieke onwil om nog een Belgische regering te vormen.