Joe Biden en Mike Pence in het Witte Huis, exact vier jaar geleden.
Volledig scherm
Joe Biden en Mike Pence in het Witte Huis, exact vier jaar geleden. © Joe Biden

Zo kan het ook: exact vier jaar geleden ontmoette vicepresident Joe Biden opvolger Mike Pence om “naadloze machtsoverdracht” mogelijk te maken

“Ik heb net verkozen vicepresident Mike Pence ontmoet in het Witte Huis om onze hulp aan te bieden voor een soepele en naadloze machtsoverdracht.” Dat schreef toenmalig vicepresident Joe Biden dag op dag vier jaar geleden op Twitter, na de onverwachte verkiezingsnederlaag van zijn partijgenote Hilary Clinton. Vandaag gaat die machtsoverdracht een stuk minder rimpelloos.

8 reacties

 • Jeroen van Gestel

  3 maanden geleden
  Er is ook een verschil, Obama had niet verloren, zijn termijnen zaten er op
 • Mick Huijs

  3 maanden geleden
  Pence is niet Trump! Mike zou een veel betere President geweest zijn ook en nu ook niet verloren hebben.
 • Patrik De Weirdt

  3 maanden geleden
  Eens te meer een bewijs dat Trump en zijn entourage geen enkel interesse hebben aan het welzijn van het Amerikaanse volk en de vlotte werking van het land, maar enkel hun postjes willen behouden. 
 • Smet Kristof

  3 maanden geleden
  Zo kan het inderdaad ook, als er geen twijfel bestaat over de eerlijkheid van de verkiezingen en de uitslag.
 • André Sneddam

  3 maanden geleden
  Hypocrisie ten top! De Democraten hebben in de praktijk 4 jaar lang nooit aanvaard dat Trump als president verkozen werd (vertraging van de benoemingen, Mueller dossier, impeachment, Kavanaugh zaak... noem maar op)
 1. Hillary Clinton deelt warme brief die George H.W. Bush achterliet voor zijn opvolger Bill Clinton: “Zo doen we het in Amerika”

  Hillary Clinton deelt warme brief die George H.W. Bush achterliet voor zijn opvolger Bill Clinton: “Zo doen we het in Amerika”

  Een week na de Amerikaanse verkiezingen en drie dagen nadat duidelijk werd dat Joe Biden de strijd om het Amerikaanse presidentschap gewonnen heeft, weigert Donald Trump te erkennen dat hij in januari het Witte Huis moet verlaten. Meer nog, op Twitter blijft hij uitschreeuwen dat hij de verkiezingen zal winnen. Hillary Clinton, die in 2016 de verkiezingen verloor van Trump, deelde vandaag op Instagram de brief die haar man Bill kreeg van George H.W. Bush op de dag van zijn inauguratie.
 2. Bevestigd: Democraten behouden controle over Huis van Afgevaardigden

  Bevestigd: Democraten behouden controle over Huis van Afgevaar­dig­den

  Dat de Democraten na de verkiezingen van vorige week in de Verenigde Staten de controle behouden over het Huis van Afgevaardigden was al langer duidelijk, maar het is nu ook bevestigd. Persagentschap AP riep afgelopen nacht een winnaar uit in verschillende kiesdistricten, waardoor de Democraten al net de 218 zetels hebben die nodig zijn voor een meerderheid. In zowat zestien districten is er nog geen winnaar aangeduid.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?