De Nederlandse politie verspreidde deze beelden van een brandstichting bij een zendmast in Groningen.
Volledig scherm
De Nederlandse politie verspreidde deze beelden van een brandstichting bij een zendmast in Groningen. © Opsporing Verzocht

Zit complottheorie over 5G en coronavirus achter brandstichting aan tientallen gsm-masten?

BuitenlandIn Nederland en Groot-Brittannië is de voorbije dagen en weken brand gesticht aan tientallen gsm-antennes. De vrees bestaat dat de incidenten een gevolg zijn van foute complottheorieën dat 5G-netwerken de verspreiding van het coronavirus in de hand werken. Anti-5G-groepen op sociale media verheerlijken de brandstichtingen.

31 reacties

 • Hein Haemers

  1 jaar geleden
  Wen er maar aan, want er is al een 6G volop in ontwikkeling. En dat zal er ook weer doorheen gedrukt worden in belang van de economie.
 • Carlo Verstappen

  1 jaar geleden
  60 jaar konden ze de mensen nog van alles wijs maken. Maar als je nu in deze tijd zoiets nog gelooft is er iets mis in de boven kamer.
 • Sanne Vermeulen

  1 jaar geleden
  Dat die mensen dat echt geloven, daar kan ik echt niet bij. Geloven die dat nu echt serieus?
 • Uto Tromp

  1 jaar geleden
  Eerst een medisch onderzoek ok, maar in brand steken van communicatiemiddelen grenst aan terrorisme. Stel u woont in een gebied met een normale dekking en heeft enkel een mobiel als 1 zendmast uitvalt kan het al zijn dat u niet te bereiken ben of dat u b.v. de hulpdiensten niet meer kunt bereiken. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat er doden kunnen vallen.
 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zou men pas dingen op de markt mogen brengen als men kan bewijzen dat het onschadelijk is. Dat is nu niet het geval. Persoonlijk maak ik me niet al te veel zorgen over de effecten op gezondheid. Wel aan de uitbouw van een surveillancemaatschappij.