Een inwoner van Zimbabwe leest de laatste berichten over de onrust zijn land.
Volledig scherm
Een inwoner van Zimbabwe leest de laatste berichten over de onrust zijn land. © AFP

Zimbabwanen investeren massaal in bitcoin door onrust

Onrust in ZimbabweDe onrust in Zimbabwe zorgt ervoor dat de inwoners massaal hun geld in bitcoins steken, bij gebrek aan eigen biljetten en munten. Een Zimbabwaan moet woensdag 13.499 dollar betalen, omgerekend meer dan 11.000 euro, voor één bitcoin. Dat is twee keer zo veel als de koers wereldwijd.

0 reacties

 1. Staatsgreep in Zimbabwe? President Mugabe wordt thuis vastgehouden

  Staats­greep in Zimbabwe? President Mugabe wordt thuis vastgehou­den

  In een live uitgezonden toespraak op de staatszender ZBC heeft een generaal, S.B. Moyo, deze nacht verzekerd dat het leger in Zimbabwe geen staatsgreep pleegt. "Zijne excellentie de president en zijn familie zijn veilig en wel en hun veiligheid wordt gegarandeerd", luidde het. President Robert Mugabe liet echter aan zijn Zuid-Afrikaanse collega weten dat hij thuis wordt vastgehouden. Het Zimbabwaanse leger voert gesprekken met de oppositie over een mogelijke overgangsregering. Dat zei een belangrijke oppositiefunctionaris, die anoniem bleef, tegen de Britse krant The Guardian.
 2. Robert Mugabe: bevrijder, maar ook onderdrukker van de Zimbabwaanse bevolking
  Onrust in Zimbabwe

  Robert Mugabe: bevrijder, maar ook onderdruk­ker van de Zimbabwaan­se bevolking

  Het ziet er dan toch niet naar uit dat de Zimbabwaanse president Robert Mugabe zijn honderdste verjaardag zal kunnen vieren als president van zijn land. Enkele jaren terug had hij te kennen gegeven naar die verjaardag uit te kijken, maar daar lijkt een staatsgreep nu een stokje voor te steken. Wat het leger in petto heeft voor het oudste staatshoofd ter wereld zal de komende uren en dagen moeten blijken. Ook het lot van Grace, zijn 52-jarige vrouw die vorige week benoemd werd tot vicepresidente, is nog onzeker. Mugabe is in huisarrest, over Grace doen geruchten de ronde dat ze naar Namibië is gevlucht.