Het lichaam van Mugabe ligt voorlopig nog opgebaard op zijn landgoed in Harare. Zondagavond zou hij volgens zijn familie begraven worden in zijn geboortedorp.
Volledig scherm
Het lichaam van Mugabe ligt voorlopig nog opgebaard op zijn landgoed in Harare. Zondagavond zou hij volgens zijn familie begraven worden in zijn geboortedorp. © AP

Zimbabwaans oud-president Mugabe wordt begraven in zijn geboortedorp volgens zijn familie

Sinds de dood van Robert Mugabe, oud-president van Zimbabwe, kibbelen zijn familie en de politieke partij waar hij jarenlang leider van was, over zijn begraafplaats. Zijn familie zegt nu dat de oud-president begraven zal worden in Kutame, zijn geboortedorp, en niet op de plek waar alle nationale helden liggen.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”