Illustratiebeeld: een dorp op een heuvel in Sicilië
Volledig scherm
Illustratiebeeld: een dorp op een heuvel in Sicilië © Getty Images

Zij kochten vakantiehuis voor 1 euro in Italië. Maar dan sloeg coronavirus toe

Ze waren er als de kippen bij om een (vakantie)huis in Italië te kopen voor 1 euro. Ze droomden van hun plek onder de zon en waagden het erop om naar een afgelegen Italiaans dorp te verhuizen. Hoewel meestal nog duizenden euro’s nodig waren om de renovatie te financieren, werd die extra kost verzacht door het vooruitzicht op een ander leven in een prachtig land. Maar toen sloeg het coronavirus toe en stortte de wereld in crisis met Italië als een van de zwaarst getroffen landen. Hoe is het de mensen vergaan die hun droom hebben nagejaagd en de quarantaine moesten doorbrengen in een nog te renoveren huis? Is het een nachtmerrie geworden? Hun leven kreeg alvast een verrassende wending.

4 reacties

 • Jos Cogen

  3 jaar geleden
  Heb de ganse Lockdown beleefd in Griekenland, zwaar verkouden en bronchitis, en ben in een klein dorpje opgevangen... onvoorstelbare gastvrijheid. Ben enorm dankbaar en wacht nog even tot de enorme knoeiboel in België opgelost wordt. Wil zeker nog terug naar België om in te pakken en voorgoed naar hier te komen. Jos Cogen
 • Daniele Di Tomasso

  3 jaar geleden
  En nu nog wachten op de film.
 • Benny Deridder

  3 jaar geleden
  Gaan die ook allen Italiaans leren ? Of is inburgering niet van toepassing ?
 • Ettenna Van Meervelde

  3 jaar geleden
  Ik wens die familie nog veel gelukkige dagen en jaren in Italie........ het is hun van harte gegund...........Blijf gezond om er van te genieten.