Sauzen van Knorr in een supermarkt in Polen.
Volledig scherm
Sauzen van Knorr in een supermarkt in Polen. © Cees Elzenga / hetoog.nl / RV

Zigeunersaus van Knorr krijgt in Duitsland nieuwe naam

In Duitsland stopt levensmiddelenfabrikant Knorr met het gebruik van de naam zigeunersaus omdat die discriminerend zou zijn. Zigeunersaus van Knorr ligt daar binnenkort in de schappen als “Paprikasaus op Hongaarse wijze”. Dat heeft moederbedrijf Unilever aan Duitse media bevestigd.

23 reacties

 • heidemarie verstrepen

  2 jaar geleden
  Het belangrijkste is dat alle mensen minder in hokjes denken en dat racisme .een ..vreemdwoord word en alle mensen elkaar respecteren voor wie ieder is
 • Kris Hendrickx

  2 jaar geleden
  En wat dan met de Mexicaanse saus en mijn zigeunerstick in de frituur?
 • karin verwimp

  2 jaar geleden
  Bye Bye Knorr. Halo Liebig (bouillon). Ik maak mijn saus voortaan wel zelf. Heb al een recept op het internet gevonden. Nu nog wat met de ingrediënten en hoeveelheden goochelen tot ze hetzelfde smaakt en dan genoeg maken om minstens 10 potjes in te kunnen vriezen. Die ik vrolijk zigeunersaus blijf noemen.
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Het eigenlijke probleem zijn mensen die zich beledigd voelen in andermans plaats. Je kunt het vergelijken met het volgende: Speedy Gonzales werd eerst niet meer uitgezonden omdat het discriminerend zou zijn voor de Mexicanen. Men heeft het nadien weer moeten uitzenden... na protest van de Mexicanen. Men vind het stereotype namelijk superleuk.
 • jean moerenhout

  2 jaar geleden
  Een zigeuner is toch gewoon een zigeuner. Dat is toch niet discriminerend.
 1. "Mama, ik ga dood": aangrijpende beelden tonen leed van verminkte burgers in Oekraïense ziekenhuizen

  "Mama, ik ga dood": aangrijpen­de beelden tonen leed van verminkte burgers in Oekraïense ziekenhui­zen

  “Een rauwe getuigenis van de wreedheid van deze verdomde oorlog.” Zo noemt Emilio Morenatti, een Spaanse fotojournalist en winnaar van de prestigieuze Pulitzerprijs, de aangrijpende beelden die hij de afgelopen weken maakte in enkele Oekraïense ziekenhuizen. Ze tonen verminkte burgers, die ledematen verloren en hun leven in amper een seconde tijd verwoest zagen worden door het oorlogsgeweld.
 2. Gezondheidspanel VS steunt boosterprikken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Gezondheid­s­pa­nel VS steunt booster­prik­ken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Een adviespanel van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft gestemd voor het aanbevelen van Covid-19-boosterprikken aan kinderen van 5 tot 11 jaar, ten minste vijf maanden na het voltooien van hun basisvaccinatie. Volgens de experts in het CDC-panel tonen onderzoeksdata aan dat de bescherming door de eerste twee prikken na verloop van tijd begint af te nemen en dat boosterprikken in oudere leeftijdsgroepen de kans op ernstige ziekte deden afnemen.