De 12-jarige Archie Battersbee liep zware hersenschade op.
Volledig scherm
De 12-jarige Archie Battersbee liep zware hersenschade op. © Facebook/Hollie Dance

Ziekenhuis geeft ouders Archie laatste kans om hem naar palliatieve instelling over te plaatsen

De ouders van Archie Battersbee, de hersendode Britse jongen om wiens behandeling al dagenlang wordt gestreden, krijgen nog tot donderdagochtend 9 uur de tijd om het Britse Hooggerechtshof te vragen hem naar een palliatieve instelling te verplaatsen. Als er op dat moment geen aanvraag is ingediend, zal de 12-jarige jongen om 11 uur donderdagochtend (Britse tijd) van de beademing worden gehaald.

 1. COLUMN. Over hoe ouderliefde sterker kan zijn dan de dood: “Eerder dan een slopende advocatenoorlog, gunde ik de ouders van Archie bakken vol troost”
  PREMIUM

  COLUMN. Over hoe ouderlief­de sterker kan zijn dan de dood: “Eerder dan een slopende advocaten­oor­log, gunde ik de ouders van Archie bakken vol troost”

  De ouders van Archie Battersbee moeten volgens de rechtbank afscheid nemen van hun 12-jarige zoon, die al sinds begin april in coma ligt. Wat is de juiste beslissing rond iemands dood, als de hoop nog levend is? Als je er niet klaar voor bent? Het zijn die vragen - half technisch, half filosofisch - die de ouders van Archie tot uitputting brachten. “Dit gaat om gekmakende onmacht, om schuldgevoel, om de vrees van Archies ouders dat ze hun mooie kind ‘verraden door het los te laten’”, schrijft onze journaliste Nadine Van Der Linden.
 2. Behandeling hersendode Archie (12) wordt woensdagochtend stopgezet, maar ouders willen nog naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens trekken

  Behande­ling hersendode Archie (12) wordt woensdag­och­tend stopgezet, maar ouders willen nog naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens trekken

  De behandeling van de Britse hersendode Archie Battersbee (12) wordt woensdagochtend om 11 uur stopgezet. Dat zeggen de ouders aan Britse media, nadat het Britse Hooggerechtshof heeft besloten zich niet uit spreken over zijn lot. Daarmee leken alle juridische middelen opgebruikt, maar het ziekenhuis geeft de ouders tot woensdag 9 uur om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.