Het Hooggerechtshof in Washington DC.
Volledig scherm
Het Hooggerechtshof in Washington DC. © AFP

Zeventien staten sluiten zich aan bij rechtszaak Texas tegen verkiezingsuitslag in vier Biden-staten, ook Trump zelf wil tussenkomen

Zeventien staten hebben zich aangesloten bij de rechtszaak die Texas heeft aangespannen tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden in de vier staten Michigan, Wisconsin, Pennsylvania en Georgia. De staten willen dat het Amerikaanse Hooggerechtshof de uitslag in die vier staten annuleert, zodat Biden geen president kan worden. Ook Trump zelf heeft aan het Hooggerechtshof gevraagd om te mogen tussenkomen.

15 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Een rechtszaak van fraude in een bepaalde staat, kan de Supreme Court niet aannemen. Omdat elke staat is een zelfstandig land, met hun eigen wetten, regelingen, leger, hoge of lage belasting en elke staat hebben hun eigen Supreme Court. Maar als een staat een andere staat aanklaagt, hun enigste weg is de US Supreme Court. We leven in een absoluut fantastiche tijd,  ik ben blij en positief voor de toekomst..
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  Het is niet omdat men in gespreide slagorde naar het gerecht trekt dat men ook zijn gelijk zal halen. Zonder bewijs bereikt men ook daar niets, zelfs al is het Hooggerechtshof overwegend conservatief en zit het vol politieke benoemingen. Trump en de Republikeinen zijn de strijd aangegaan tegen de grondwet, de rechtsstaat en de democratie, kortom, tegen het hart en de instituten van hun eigen Verenigde Staten zelf. Het toont hoe jammerlijk het gesteld is met de Republikeinse partij.
 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Haha, deze keer blijkt het helemaal geen verkiezingsfraude te zijn maar een ongrondwettelijke procedure.  Trump heeft nochtans wekenlang staan roepen dat hij harde bewijzen heeft van fraude.  
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Hoelang gaan ze hem nog geloven al wat hij nodig heeft is hun geld om z’n aankomende rechtszaken te betalen 
 • Edmond Dillien

  3 maanden geleden
  dat krijgt ge nu als je de hofnar op de troon laat zitten, eens erop wil die er natuurlijk niet meer af, hetgeen Trump zou willen doen is datgene dat Poetin gedaan heeft, daar is en word alles aangepast om er een Poetin monarchie van te maken en dat wil Trump ook dan kan hij verder zijn voeten vegen aan de V.S. en verder zijn imperium uitbouwen achter de schermen.
 1. Texas stapt naar Hooggerechtshof en spant zaak aan tegen vier Biden-staten, rechters verwerpen klacht tegen zege Biden in Pennsylvania

  Texas stapt naar Hoogge­rechts­hof en spant zaak aan tegen vier Bi­den-sta­ten, rechters verwerpen klacht tegen zege Biden in Pennsyl­vania

  De Amerikaanse staat Texas schiet president Donald Trump te hulp bij zijn streven om zijn landelijke verkiezingsnederlaag om te buigen in een overwinning. Texas, waar de Republikein Trump wél won, stapt naar het Hooggerechtshof in Washington DC tegen vier staten waar zijn concurrent Joe Biden won. In een andere zaak heeft het Hooggerechtshof vandaag een klacht tegen de overwinning van Biden in Pennsylvania verworpen.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI