Een bijeenkomst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de stadionramp.
Volledig scherm
Een bijeenkomst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de stadionramp. © ANP / EPA

Zeventien kinderen omgekomen bij Indonesische stadionramp

Onder de zeker 125 dodelijke slachtoffers van een van de grootste stadionrampen ter wereld zijn zeventien kinderen, zo heeft het Indonesische staatsagentschap Antara bekendgemaakt. Het voert de druk verder op om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de omstandigheden van de ramp, zo schrijven nationale media.

 1. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Een van de zwaarste stadionrampen ooit: meer dan 100 doden bij stormloop na voetbalwedstrijd in Indonesië
  Play

  Een van de zwaarste stadionram­pen ooit: meer dan 100 doden bij stormloop na voetbalwed­strijd in Indonesië

  Minstens 125 mensen zijn in de Indonesische stad Malang om het leven gekomen bij een stormloop na een voetbalwedstrijd tussen twee aartsrivalen. Aanvankelijk was er sprake van 174 doden, maar dat werd later tegengesproken en bijgesteld door de autoriteiten omdat er slachtoffers dubbel waren geteld. Supporters hadden na het laatste fluitsignaal het veld bestormd, waarna de politie traangas inzette. Volgens de autoriteiten worden circa 180 mensen in ziekenhuizen behandeld. Het gaat om een van de zwaarste stadionrampen wereldwijd ooit.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe 125 voetbalsupporters sterven na rellen en paniek: “Indonesië is de gevaarlijkste plek in Azië om naar een voetbalmatch te kijken”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe 125 voetbalsup­por­ters sterven na rellen en paniek: “Indonesië is de gevaarlijk­ste plek in Azië om naar een voetbal­match te kijken”

  In Indonesië zijn zeker 125 voetbalfans om het leven gekomen door rellen en paniek na een voetbalmatch tussen twee aartsrivalen. Heel wat slachtoffers overleden in de massa door verstikking nadat de politie met traangas spoot, terwijl dat volgens de FIFA verboden is in stadions. Het gaat wereldwijd om een van de ergste rampen in een voetbalstadion ooit. Hoe kon het zo fout lopen?