Betogers en politie clashen in Teheran tijdens een protest naar aanleiding van de dood van Mahsa Amini, nadat ze was opgepakt door de Iraanse zedenpolitie
Volledig scherm
Betogers en politie clashen in Teheran tijdens een protest naar aanleiding van de dood van Mahsa Amini, nadat ze was opgepakt door de Iraanse zedenpolitie © ANP / EPA

Zeventien doden in Iran bij protesten na dood Mahsa Amini (22), Amnesty International vraagt VN stappen te ondernemen

Bij protesten naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini zijn in Iran nu al zeventien doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die donderdag verspreid werd op de staatstelevisie. De ngo Human Rights Watch spreekt over 31 doden. De slachtoffers zijn manifestanten en leden van de veiligheidsdiensten. De Iraanse autoriteiten kondigen aan de toegang tot onder andere Instagram en WhatsApp grotendeels te verhinderen. Amnesty International vraagt de wereldleiders die in New York zijn samengekomen voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, concrete stappen te ondernemen om een einde te maken “aan de voortdurende crisis van straffeloosheid in Iran”.

  1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
    Spaargids.be

    PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

    Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.