Mensen schuiven aan om getest te worden in Palmetto, Florida.
Volledig scherm
Mensen schuiven aan om getest te worden in Palmetto, Florida. © REUTERS

Zevendaags gemiddelde besmettingen per dag hoger dan in zomer 2020 in VS: “Onze strijd zal nog een beetje langer duren”

In de Verenigde Staten ligt het zevendaagse gemiddelde van dagelijkse coronabesmettingen hoger dan in de zomer van 2020, toen er nog geen vaccins beschikbaar waren. Dat heeft directeur Rochelle Walensky van het US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dinsdag gezegd op een persbriefing in het Witte Huis.

11 reacties

 • Paul Geeraerts

  1 maand geleden
  @André Sneddam: ik leef in de US. Het is recent onomstotelijk bewezen dat Trump NIKS gedaan heeft voor de pandemie. Dit was bevoegdheid van Pence die helaas ook zijn kop in het zand stak en NIKS deed hiervoor. Trump heeft enkel zaken gedaan waar hij iets aan had voor zijn herverkiezing. De rest was totaal onbelangrijk voor hem. Lees de boeken over Trump die binnenkort beschikbaar zijn in Europa.
 • Guido Pintens

  1 maand geleden
  André Sneddam, het is niet omdat je een Trumpfan bent dat je onwaarheden moet komen verkondigen. Het is Trump himself die het coronavirus constant als een niemendalletje heeft beschreven. Hij heeft nul komma nul te maken met het vaccin, wel integendeel. En Trumpvaccins bestaan gewoonweg *niet*. Het is Biden die al bij de voorverkiezingen de Amerikanen verwittigd heeft om de pandemie in te dijken, en niet Trump
 • Johan Goris

  1 maand geleden
  Vaccinatie zal waarschijnlijk de epidemie iets inkorten. Maar extra besmettingen zullen dat eigenlijk ook doen. Alles afsluiten, dus een extra lockdown, zal de epidemie eerder verlengen. Het blijft bovendien nog de vraag dat men minder slachtoffers zal hebben.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Met vaccinatie of zonder? tot hier toe loopt de besmetting harder op in landen met hoge vaccinatie graat
 • KRISTOFF JOOSENS

  1 maand geleden
  Gino ons land staat in de top 5 van meeste doden niet de VS
 1. Russen trekken naar stembus voor parlementsverkiezingen: Google en Apple halen verkiezingsapp Navalny uit appstores

  Russen trekken naar stembus voor parlements­ver­kie­zin­gen: Google en Apple halen verkie­zings­app Navalny uit appstores

  Google en Apple hebben de verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun appstores verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De techbedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeienis met de Russische verkiezingen.