De Franse Miss Provence April Benayoum.
Volledig scherm
De Franse Miss Provence April Benayoum. © AFP

Zeven mensen veroordeeld wegens antisemitische tweets over Franse Miss Provence

FrankrijkZeven mensen, vier vrouwen en drie mannen, zijn veroordeeld door de correctionele rechtbank van Parijs omdat ze antisemitische tweets over de Franse Miss Provence, April Benayoum, hadden gepost. De schuldigen moeten nu een boete betalen van 300 tot 800 euro, vier onder hen moeten bovendien een speciale ‘burgerstage’ van twee dagen volgen om de ernst van hun daden te begrijpen. “Ik wil niet dat die personen ongestraft en verborgen achter hun scherm blijven”, aldus Benayoum. 

 1. Amerikaanse wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

  Amerikaan­se wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Litouwen, Letland en Estland toestemming gegeven om in de VS gemaakte raketten en andere wapens naar Oekraïne te sturen, melden diverse bronnen aan persbureau Reuters. Het ministerie bevestigt de overdracht, en zegt dat dit ook voor Groot-Brittannië geldt, maar wil niet zeggen om welke wapens het gaat. Joe Biden heeft woensdag tijdens een speech ter ere van zijn eerste jaar als president voorspeld dat Rusland zijn buurland zal binnenvallen.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.