Illustratiefoto: manifestaties in Hongkong in 2019.
Volledig scherm
Illustratiefoto: manifestaties in Hongkong in 2019. © AP

Zeven manifestanten die Hongkong wilden ontvluchten veroordeeld tot 10 maanden cel

Zeven jongeren zijn vandaag in Hongkong veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. De jongeren ondernamen in 2020 een vluchtpoging richting Taiwan met een speedboot, terwijl hen veroordelingen boven het hoofd hingen na de prodemocratische manifestaties in Hongkong uit 2019.

 1. Interpol stuurt 'red notice' uit voor oprichter van cryptomunt Terra, die investeerders miljarden verlies deed lijden

  Interpol stuurt 'red notice' uit voor oprichter van cryptomunt Terra, die investeer­ders miljarden verlies deed lijden

  De internationale politieorganisatie Interpol heeft een ‘red notice’ uitgegeven voor Do Kwon, de Zuid-Koreaanse oprichter van cryptomunt Terra. Het opsporingsbericht komt er omdat Do Kwon ervan beschuldigd wordt investeerders met verliezen ten belope van 40 miljard dollar opgezadeld te hebben na de crash van zijn stablecoin. Dat heeft een rechtbank in Seoel maandag aangekondigd.
 2. Duitse havenarbeiders zetten prikacties verder

  Duitse havenarbei­ders zetten prikacties verder

  In de havens van onder meer Hamburg, Bremen en Bremerhaven zijn de arbeiders donderdagochtend prikacties begonnen die nog tot zaterdag 6 uur zullen duren. Ook vrijdag gaan de arbeiders daarmee verder. “Vandaag gaan we door, hopelijk even luid en sterk als gisteren”, zegt Stephan Gastmeier van de vakbond Verdi. Het werk zou zaterdag om 6 uur hervat worden. De vakbonden voeren momenteel collectieve (loon)onderhandelingen met de vereniging van Duitse zeehavens, maar die zijn in het slop geraakt.
 3. Zelensky garandeert bescherming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”
  Play

  Zelensky garandeert bescher­ming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”

  Russische soldaten die zich overgeven aan Oekraïne zullen beschaafd worden behandeld, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verzekerd in een nachtelijke toespraak afgelopen weekend. Het Oekraïense staatshoofd richtte zich tot de Russen en riep hen nogmaals op te deserteren “in plaats van het risico te nemen om later als oorlogsmisdadiger te worden veroordeeld. Het is beter om je over te geven dan te sterven bij de Oekraïense wapenaanvallen.”