Irak bevindt zich al maanden in een diepe politieke crisis, die soms ontaardt in geweld.
Volledig scherm
Irak bevindt zich al maanden in een diepe politieke crisis, die soms ontaardt in geweld. © AFP

Zeven gewonden nadat raketten inslaan in Groene Zone van Bagdad

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag zeven mensen gewond geraakt nadat drie raketten waren ingeslagen in de “Groene Zone”, de buurt waarin zich overheidsgebouwen en westerse ambassades bevinden. In het parlement vond op het moment van de aanvallen een hoorzitting plaats, melden de veiligheidsdiensten in een persbericht.

  1. Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpolitie, familie dient klacht in

    Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpoli­tie, familie dient klacht in

    De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini is overleden na “een zware slag op het hoofd” door de zedenpolitie, op de dag van haar arrestatie. Dat zegt haar in Irak wonende neef. De dood van de jonge vrouw leidt al weken tot zware protesten tegen het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran. Ondertussen hebben de ouders van Amini een klacht ingediend tegen de betrokken agenten. Dat meldt de advocaat van de familie, die geciteerd wordt door het Iraanse persbureau ‘Isna’.
  2. Aanslag tegen oud-president George W. Bush verijdeld door gouden tip van Belgische Staatsveiligheid

    Aanslag tegen oud-president George W. Bush verijdeld door gouden tip van Belgische Staatsvei­lig­heid

    De Belgische Staatsveiligheid hielp mee een aanslag te verijdelen tegen de voormalige Amerikaanse president George W. Bush. De aanslag werd beraamd door een vierkoppige terroristische cel die Bush wilden doden voor zijn rol in de oorlog met Irak. Shihab Ahmed Shihab, een Iraakse asielzoeker, ging Bush vermoorden tijdens een toespraak in Dallas, maar sloeg daar dus niet in. De Amerikaanse veiligheidsdienst kon hem op tijd arresteren dankzij een gouden tip die uit Brussel kwam, dat blijkt uit een bericht van VRT NWS.