Volledig scherm
© AFP

Zeven doden door tyfoon Goni op Filipijnen

De tyfoon Goni heeft op de Filipijnen aan minstens zeven mensen het leven gekost. Meer dan 420.000 mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.

 1. Gehandicapte Fred zorgt voor aandoenlijk moment in Nederland, als hij plots de minister tegen alle regels in een stevige knuffel geeft

  Gehandicap­te Fred zorgt voor aandoen­lijk moment in Nederland, als hij plots de minister tegen alle regels in een stevige knuffel geeft

  Het bezoek van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge aan gehandicapteninstelling ‘s Heeren Loo was heel zorgvuldig voorbereid, met alle mogelijke coronamaatregelen van kracht. Maar Fred, één van de bewoners van de instelling die die dag zijn eerste coronaprik kreeg, trok zich van dat alles even lekker niks aan. Hij zag de minister, liep op hem af en gaf hem een dikke knuffel. Nee, dat mocht eigenlijk niet. Maar Fred was niet tegen te houden. Een hartverwarmende foto is het resultaat.
 1. Tyfoon Goni gaat met 225 km/u aan land op Filipijnen: miljoen mensen geëvacueerd
  UPDATE

  Tyfoon Goni gaat met 225 km/u aan land op Filipijnen: miljoen mensen geëvacu­eerd

  De tyfoon Goni is zondag aan land gegaan op de Filipijnen met windsnelheden van 225 kilometer per uur. De tyfoon is daarmee de tot nu toe zwaarste storm van het jaar. In het gebied werden eerder al zo’n miljoen mensen geëvacueerd. De overheid verwacht “catastrofale toestanden” bij de doortocht van de tyfoon. Goni won de voorbije uren nog aan kracht. Hij bereikte in de loop van zondagnacht 4.50 uur lokale tijd het eiland Catanduanes.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt