Archiefbeeld. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu is het geweld het gevolg van een vete tussen families.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu is het geweld het gevolg van een vete tussen families. © REUTERS

Zeven doden bij aanslag op Koerdische familie in Turkije

Zeven leden van dezelfde Koerdische familie zijn vrijdag gedood bij een gewapende aanslag op hun huis in Konya in Turkije. Mensenrechtenactivisten noemen het een racistische misdaad. De zeven leden van de familie Dedeoglu werden gedood door gewapende personen die hun huis aanvielen en probeerden in brand te steken, melden Turkse media.

  1. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

    China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.
  1. Dramatische introductie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

    Dramati­sche introduc­tie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

    De introductie van een neushoornmannetje in dierenpark Wildlands in het Nederlandse Emmen betekende een dramatisch einde voor één van de vrouwtjes van de zoo. Het dier verdronk donderdag bij een ongelukkige val in een waterpoel, na een vermoeiende achtervolging van het mannetje tijdens de eerste fysieke ontmoeting. Een tragisch ongeluk. Dierenarts Job Stumpel zag het voor zijn ogen gebeuren, maar kon niets doen. “Je voelt je zo machteloos”, zegt hij.