Archiefbeeld. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu is het geweld het gevolg van een vete tussen families.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu is het geweld het gevolg van een vete tussen families. © REUTERS

Zeven doden bij aanslag op Koerdische familie in Turkije

Zeven leden van dezelfde Koerdische familie zijn vrijdag gedood bij een gewapende aanslag op hun huis in Konya in Turkije. Mensenrechtenactivisten noemen het een racistische misdaad. De zeven leden van de familie Dedeoglu werden gedood door gewapende personen die hun huis aanvielen en probeerden in brand te steken, melden Turkse media.

 1. Satellieten maken eerste beelden methaanpluimen Nord Stream-lekken

  Satellie­ten maken eerste beelden methaan­plui­men Nord Stream-lek­ken

  Satellieten hebben de eerste beelden gemaakt van de methaanpluimen die zijn veroorzaakt door de recente explosies bij de Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee. Volgens een analyse van het International Methane Emissions Observatory van de Verenigde Naties, dat onderzoek deed met de Universitat Politècnica de València, zijn de pluimen aanzienlijk groter dan die van vorig jaar bij een gaspijpleidinglek in de Golf van Mexico. Die olie- en gasinstallatie loosde in zeventien dagen 40.000 ton methaan. Dat is het equivalent van 3 procent van de jaarlijkse olie- en gasemissies van Mexico.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Vrouwen klagen seksueel overschrijdend gedrag aan in onderzoekskamp op Antarctica: “Moeten wekenlang met hun misbruikers werken omdat ze gewoon niet weg kunnen”

  Vrouwen klagen seksueel overschrij­dend gedrag aan in onderzoeks­kamp op Antarctica: “Moeten wekenlang met hun misbrui­kers werken omdat ze gewoon niet weg kunnen”

  Uit een rapport blijkt dat vrouwen die in Australische onderzoekskampen op Antarctica werken op grote schaal het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie. Het rapport bevat bewijzen van ongevraagde aanrakingen, verzoeken om seks en een roofzuchtige cultuur die pornografie op muren en seksuele beschimpingen door de vingers ziet.
 3. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  99

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.