Tunesische taxichauffeurs vervoeren mensen die Libië willen ontvluchten, nabij de grenspost Ras Ajdir in het zuiden van Tunesië.
Volledig scherm
Tunesische taxichauffeurs vervoeren mensen die Libië willen ontvluchten, nabij de grenspost Ras Ajdir in het zuiden van Tunesië. © AP

Zeven Belgen worden per boot uit Libië geëvacueerd

Zeven Belgen kunnen uit Libië vertrekken aan boord van een Grieks schip dat ter plaatse gestuurd werd om personeel van de Griekse ambassade en een 70-tal Griekse onderdanen te evacueren. Dit heeft Hendrik Van de Velde, woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, vandaag gemeld.

 1. "Verlaat Libië zo snel mogelijk"

  "Verlaat Libië zo snel mogelijk"

  De Duitse en Nederlandse autoriteiten hebben hun landgenoten opgeroepen Libië zo snel mogelijk te verlaten, omdat de toestand in het Noord-Afrikaanse land steeds gevaarlijker wordt. De situatie is extreem onoverzichtelijk en onzeker. Er zijn voortdurend gevechten tussen rivaliserende milities en het gevaar van ontvoering is groot. In Libië zijn de voorbije twee weken al zeker 97 doden gevallen en 400 mensen gewond geraakt bij gevechten tussen rivaliserende milities.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.