Een Covid-19-patiënt komt aan in het ziekenhuis in Clearwater, Florida.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Covid-19-patiënt komt aan in het ziekenhuis in Clearwater, Florida. © REUTERS

Zeven Amerikaanse staten met laagste vaccinatiegraad zijn goed voor helft van alle ziekenhuisopnames door Covid-19: “Ongevaccineerden vormen een autosnelweg voor het virus”

In slechts zeven van de vijftig Amerikaanse staten, samen goed voor nog geen 22 procent van de hele bevolking in het land, worden momenteel 50 procent van alle nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Stuk voor stuk zijn het staten waar nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Experts schetsen een grimmig beeld van de situatie in de VS als niet dringend meer mensen een prik laten zetten. Met 'dank' aan de deltavariant.

 1. Zeshonderd passagiers uit Zuid-Afrika vast op luchthaven van Schiphol: eerst test afnemen voor ze land binnen mogen
  Play

  Zeshonderd passagiers uit Zuid-Afri­ka vast op luchthaven van Schiphol: eerst test afnemen voor ze land binnen mogen

  Op de luchthaven van Schiphol heeft zich een opmerkelijke situatie afgespeeld. Zo’n zeshonderd passagiers mochten bij aankomst niet uit het vliegtuig stappen. De twee vliegtuigen kwamen namelijk uit Zuid-Afrika. Door de nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika moeten alle passagiers eerst getest worden vooraleer ze het land weer binnen mogen. De passagiers zullen daarom in een beveiligde ruimte op de luchthaven wachten tot ze hun testresultaat ontvangen. Dat kan tot zo’n vier uur duren.
 2. Italië legt Google en Apple boete op van 20 miljoen euro

  Italië legt Google en Apple boete op van 20 miljoen euro

  De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft Google en Apple vrijdag een boete van in totaal 20 miljoen euro opgelegd wegens ongepaste handelspraktijken. Volgens de antitrustcommissie hebben beide bedrijven elk op twee vlakken de consumentenwetgeving overtreden. Zo hebben ze onvoldoende informatie verstrekt aan hun klanten en bedienden ze zich van agressieve praktijken om consumentengegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken, luidt het.